5 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 1 month 2 days sitten
Joined: 05.08.2015
Sixpack-hallituksen leikkauslistat lisäävät ongelmia

Menoleikkaukset ja verojen kiristykset, kuten arvonlisäveron korottaminen prosenttiyksiköllä, kohdistuvat ankarimmin pieni- ja keskituloisiin.

Article: 
Sixpack-hallituksen leikkauslistat lisäävät ongelmia
admin
Offline
Last seen: 1 month 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Politiikka on aina politiikkaa mutta sitä kannattaisi tehdä läpinäkyvästi. Mitä ALV:n 1 prosentin korotus merkitsee reaalimaailmassa, ei niin mitään. Laskepa 1000 euron ostoksen 1%! Noin äkkiä se lähentelee kymppiä eli 1000€ ostos maksaa 1010€ eli ero on merkityksetön.

Suuremmaltahan se tuntuu jos ostat 50'000 mersun jolloin se on 500€. Pienituloiset siis maksavat sitä vähemmän kuin suurituloiset koska kulutustottumukset ja ehkä mahdollisuudetkin eroavat toisistaan.

Ei julkisten palvelujen ja työpaikkojen alasajoa ole vaan on niiden sovittaminen tarpeeseen johon taas EU:lla tuskin on suurta merkitystä. Suurempi merkitys on yhteiskunnan tulpoilla joiden kasvattamista vastaan juuri hyökkäsitte edellisessä kappaleessa.

En myöskään usko vähävaraisilta saatavan summia jotka vaaditaan jos todella aletaan maksaa etelän velkoja, nythän on pyritty tuota kehitystä estämään tukitoimin joista toivomme kaikki apua tilanteeseen. Mitäänhän ei ole tässä maailmassa kallioon hakattu kuten tiedämme kommunismin kaatumisesta Itä-Euroopassa vaikka sitä vielä päivää ennen kaatumista pidettiin ”ikuisena”.

Hallituksen on pakko sovittaa menoja ja tuloja keskenään ja taiteiltava laskevassa taloussuhdanteessa liiallisen velan tarpeen välttämiseksi. Eipä ole mitään konkreettista neuvoa tullut TA:nkaan kommentaattoreilta jos ikuista ottakaa rikkailta ei lasketa. Kun rikkaat on riistetty niin mistä sitten? Taitaa käydä kuten NL:n aikoinaan.

Kokemus on osoittanut meidän aseellisen puolustautumisemme tarpeen ja siksi sen kuntoa ja tasoa on pidettävä yllä. Muistelkaa vain naapuri kentsun lausumia kesän kuluessa ja Putinin vahvistusta lausumalle.

Kun aikoinaan katseli NL komujen rahan käyttöä niin aseethan olivat tärkeintä mitä rauhan edistämiseksi tehtiin, miksi se nyt on muuttunut? Pyhittääkö usko/kommunismi kaiken mihin se osuu? Vaikka joku asia kuulostaa hienolta niin realismiakin kaivataan.
admin
Offline
Last seen: 1 month 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sakke

Kannattaa muistaa näitä leikauslistoja päivitellessä, että Suomi velkaantuu koko ajan lisää. Huolestuttavinta on, että otamme syömävelkaa; Velka menee julkisen talouden pyörittämiseen, ei investointeihin.

Luvut ovat hurjia. Valtio velkaantuu 6,3 miljardia euroa vuodessa. Se tarkoittaa 17,2 miljoonaa joka päivä. Joka minuutti valtio ottaa 11 000€ lisää lainaa.

Leikkaukset eivät budjetissa kummoisia olleet, 0,4 miljardia. Veronkorotukset sen sijaan oli kolminkertaiset. Elikkä hallitus ei ole onnistunut menokurissa. Tähän on ollut lähinnä SDP ja Vasemistoliitto syypäitä.

Tätä menoa SUomen valtion velka ylittää 100 miljardin euron rajan parin vuoden päästä; alamme kohta potea Kreikan tautia mekin.
admin
Offline
Last seen: 1 month 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: armas

Eli kulutus on ikävää, mutta kuluttamista ei saa verottaa?

Ymmärsinkö oikein?

admin
Offline
Last seen: 1 month 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Olet sakke oikeassa, hyväksymme liian suuren alijäämän ja siksi vyöt olisi vedettävä tiukemmalle. Velat on joka tapauksessa maksettava eikä nykyinen taloustilanne anna hyvää kuvaa nousun mahdollisuuksista.

Yksi hyvä tapa selviytyä olisi työn uudelleen jako työaikalakia muuttamalla jolloin viikkotyöaikaa muuteltaisiin työttömyyslukujen mukaan. Vaikka 30 tunnin viikot lisäisivät työllisten määrää reilusti koska kaikki työt pitäisi silti tehdä. Jos kokonaiskustannus olisi entinen niin ansio hiukan laskisi vaikka tuntipalkka pysyisi ennallaan mutta työttömyysmenoissa säästettäisiin eikä syrjäytymisiä tulisi niin suuria määriä.

Tuolla budjetin tasaaminen kävisi varmasti helpommin, vapaa.aika lisääntyisi ja stressitasot laskisivat, ihmiset saisivat aikaa elämiseen jne. pelkkiä positiivisia vaikutuksia eli huomenna toimeen!

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen