Katujen Parlamentti herättää kiinnostusta Hangossa

20.03.2017 - 11:30

Kevään kuntavaalit kolkuttelevat ovella: monet puolueet ovat jo aloittaneet oman aatteensa kauppaamisen toreilla ja turuilla. Monissa kunnissa politiikan vastaisuus on kasvanut korkeisiin mittasuhteisiin. Tähän on suuresti vaikuttanut se, että elämme niin sanottua oikeistohegemonian kultakautta ja toteutettava politiikka on sen mukaista myös kuntatasolla. Leikkauksia on ajettu läpi kovalla vauhdilla: sen seuraukset näkyvät katukuvassa ja tuntuvat monien kuntalaisten arjessa.

Katujen Parlamentilla monipuolisin ja mielenkiintoisin ehdokaslista

Hangossa kokeillaan kevään kuntavaaleissa aivan uudenlaista kampanjointia ja politiikan tekemisen mallia, kun Katujen parlamentti on syöksähtänyt rytinällä Hangossa jokaisen kuntalaisen tietoisuuteen Rakkauden vallankumous ja kuntademokratia kärkinään.

SKP:n Katujen Parlamentti -nimeä kantavalla listalla on yhteensä seitsemän ehdokasta, joista kaksi, Jorma Aavamäki ja Marko Niemi, ovat SKP:n jäseniä. Sitoutumattomina ehdokkaina valtuustopaikkaa tavoittelevat Mira Haahti, Jaakko Ristimäki, Eero Caselius, Stacy Siivonen ja Mika Isaksson.

Ehdokasmäärältään Katujen Parlamentti jätti Hangossa komeasti taaksensa vihreät, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja sitoutumattomien Hanko 2016 -yhteislistan.

Katujen Parlamentin ehdokasmäärää voidaan pitää menestyksenä ja se on jo tässä vaiheessa eräänlainen kunnallispoliittinen voitto: edellisissä vaaleissa Stacy Siivonen taisteli yksinäisenä sutena SKP:n listalla. Ehdokasmäärältään Katujen Parlamentti jätti Hangossa komeasti taaksensa vihreät, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja sitoutumattomien Hanko 2016 -yhteislistan. Vasemmistoliitto sai ainoastaan kaksi ehdokasta enemmän ja porvaripuolue kokoomus yhden ehdokkaan enemmän kuin Katujen Parlamentti. Eniten ehdokkaita riveihinsä kokosivat Hangossa perinteiseen tapaan SDP sekä konservatiivinen RKP, mutta kummallakin oli vaikeuksia yltää aikaisempien vuosien ehdokasmääriin.

Samalla kun monilla perinteisillä puolueilla oli Hangossa hankaluuksia koota riveihinsä ehdokkaita totuttuun tapaan, niin SKP moninkertaistaa ehdokasmääränsä ja tarjoaa äänestäjälle Hangossa vaalien ehdottomasti monipuolisimman ja mielenkiintoisimman listan persoonallisine ja värikkäine ehdokkaineen.

Katujen Parlamentti ei jätä ketään kylmäksi!

Hangossa kuntalaiset ovat osoittaneet laajassa mittakaavassa suurta kiinnostusta ja luottamusta ryhmän toimintaa kohtaan vaalitoreilla, soppatykkien äärellä sekä kasvotusten tapahtuvissa katujen kohtaamisissa. Katujen Parlamentti on ottanut myös sosiaalisen median haltuunsa: Facebookissa ryhmän ympärillä suhisee ja kuhisee, eikä kiinnostus näytä laantuvan, koska ehdokkaat pitävät ihmisten mielenkiintoa jatkuvasti yllä tavallisuudesta poikkeavilla tempauksillaan ja kannanotoillaan. Se on ainakin käynyt selväksi, ettei Katujen Parlamentti jätä ketään kylmäksi ja ryhmän toiminta on jo nyt raikastanut Hangon poliittista ilmapiiriä huimasti!

Hangossa monet vaativat todellisen vaihtoehdon virkamiesmäisesti toteutettavalle kuntapolitiikalle ja poliittisille puolueille.

Hangossa monet vaativat poliittista muutosta, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja aitoa kuntademokratiaa sekä todellisen vaihtoehdon virkamiesmäisesti toteutettavalle kuntapolitiikalle ja poliittisille puolueille. Hangossa tähän kansan syvistä riveistä kumpuavaan vaatimukseen on tartuttu ja vastaus on Katujen Parlamentti: me olemme vastavoima toteutettavalle oikeisto- ja leikkauspolitiikalle, jossa taloudellinen voitontavoittelu jyrää ja ihminen jätetään oman onnensa nojaan!

Ulos kabineteista!

Katujen Parlamentti ei ole syntynyt tyhjästä: se on syntynyt ihmisten tarpeesta muuttaa asioita, halusta tarttua epäkohtiin ja etsiä niille vaihtoehtoja. Katujen Parlamentti on konkreettinen osoitus siitä, että onnistunut poliittinen liike lähtee liikkeelle kaduilta ja kansan vaatimuksista.

Politiikkaa tehdään Hangossa liikaa kabinettien suojissa ja kuntalaisilta pyritään usein salaamaan asioita, joista ollaan päättämässä: läpinäkyvyys ja päätöksenteon avoimuus puuttuvat ja loistavat poissaolollaan. Katujen Parlamentti haluaa määritellä politiikan ja sen tekemisen uudestaan: me haluamme tehdä politiikan näkyväksi, tampata kaupungintalon kokoussalien pölyttyneet matot ja tuoda laaja-alaisesti kuntalaisten tietoisuuteen ne asiat, joista kulloinkin ollaan päättämässä.

Politiikka ja päätöksenteko on tuotava kaduille ihmisten keskelle.

Hankolaisessa päätöksenteossa ei riittävän ponnekkaasti ajeta kuntalaisten etua: suuri raha määrää ja monien kuntalaisten kurkuista onkin rönsyillyt vihaista tekstiä muutamia kuntapäättäjiä kohtaan, jotka toteuttavat systemaattisesti kuntalaisten etujen vastaista politiikkaa.

Politiikka ja päätöksenteko on tuotava kaduille ihmisten keskelle. Me haluamme, että kuntalasilla on mahdollisuus jättää oma kädenjälkensä asioihin, jotka vaikuttavat, näkyvät ja tuntuvat jokaisen kuntalaisen arjessa.

Merellinen myrsky ulvoo muutosta!

Katujen parlamentti tekee omanlaisensa kampanjan ja päättää itsenäisesti omat teemansa ja aloitteensa. Tulemme jatkamaan ja laajentamaan kabinettien ulkopuolista toimintaa myös vaalien jälkeen ja kannustamme hankolaisia laajasti ottamaan kantaa epäkohtiin sekä osallistumaan yhdessä Katujen Parlamentin kanssa poliittiseen päätöksentekoon. Katujen Parlamentti on kansanliike ja demokratia on aivan liian arvokasta luovutettavaksi vain valtuutettujen ja kaupunginhallituksen käsiin.

Katujen Parlamentti ei sulje ketään pois, vaan me olemme valmiita tekemään yhteistyötä kaikkien muutosta haluavien kanssa, kunhan tavoitteet ja päämäärät ovat kansan enemmistön edun mukaisia: Katujen Parlamentti taistelee hankolaisen veronmaksajan puolesta suurta rahaa vastaan.

Kaupungin merellinen myrsky ulvoo muutosta, se huutaa Katujen Parlamentin nimeä, se kutsuu meitä, karjuu kansan äänellä: taistelu politiikan suunnan muuttamiseksi on alkanut!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.