4 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 6 days 20 hours sitten
Joined: 05.08.2015
Sun syy vai mun syy?

Eli mistä voimaantuminen lähtee?

Article: 
Sun syy vai mun syy?
admin
Offline
Last seen: 6 days 20 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Heikki Ketoharju

Tämä aihe on mielenkiintoinen, ja haluaisinkin kuulla sinulta konkreettisia esimerkkejä, miten tätä uutta toimintatapaa voitaisiin luoda.

Kuulin, että Pakilan osaston kokouksissa täällä Helsingissä otetaan rinkejä: jokainen saa vuorollaan sanoa mitä mieltä on ja mitä pitäisi tehdä: ei pelkästään ne äänekkäimmät, vaan ihan kaikki.

Entä miten toimitaan silloin, kun uusia jäseniä pitäisi aktivoida toimintaan mukaan? Mikä on sopivan lämmin ja ystävällinen tapa integroida tekemiseen mukaan, mikä taas liian painostava tai turhan etäinen ja kylmä?

admin
Offline
Last seen: 6 days 20 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: matti nuutinen

En tiedä asijasta mitään,mutta kokoontu-misissa olisi hyvä käyttää sellaista ta-paa että jokainen vuorollaan vastaisi tai kommentoisi eli sanoisi ainakin jotain asian tyngästä.Muuten pääsevät ns liukaskieliset konepuhujat niskan päälle,kun he puhuvat vaikka heillä ei olisikkaan puheen vuoroa sillä he ovat jatkuvasti äänessä ja yleensä puhuvat ns asian vierestä tai ei asijaa siteeksikään.Lisäksi on ihmisiä joittenka ns ulosanti on hidasta,ei heitä saa keskeyttää jatkuvasti jota kyllä tapahtuu ikävä kyllä.Sääntöä joka huutaa kaikken kovimmin pääsee esille ei pitäisi sivistys yhteskunnassa olla vai liekkö se olemassa.Nyt en ymmärrä kyllä mitään.

Vanha Masi
Offline
Last seen: 5 years 11 months sitten
Joined: 31.10.2015

Olet Hanna oikeassa tuolla alussa, vanha ei toimi ja se koskee erityisesti kommunistista liikettä. Kommunismin ideologia saattoi aikoinaan tuntua hyvältä ja kannatettavalta mutta siitä on karissut kaikki glamour viimeisen sadan vuoden aikana.

On sama miten puoluetta johdetaan, millaisia toimintoja siihen yhdistetään ja mitä pyritään saarnaamaan kansalle jos kansa ei luota ja kuuntele. Kommunismin suurin moka onkin ollut juuri tuossa, se on vaatinut kansaa kuuntelemaan eikä ole itse kuunnellut kansaa.

Konsensus on tietysti hieno asia jos joukko on riittävän pieni mutta kun puhutaan puolueesta tai kansasta niin suosittelen demokratiaa koska se on konsensusta parempi tapa hoitaa asioita. Konsensus kun saattaa muodostua diktatuuriksi tai estää kehityksen kun yhteisymmärrykseen ei päästä tai siihen pääseminen vaatii alkuperäisen idean vesittämisen. NL pyrki tuohon konsensukseen ja jos olit eri mieltä niin NKVD korjasi sinut ja vei vähintään pariksi vuosikymmeneksi Siperian metsiin ja tundralle oppimaan konsensusta.

Kun puhutaan kommunismista niin siinäkin olet Hanna oikeassa, niin toimintatapoja kuin rakenteitakin pitää muuttaa ja varsinkin on alettava kuunnella kansaa eikä pyrkiä päinvastaiseen. Joskun -50 luvulla SKP:n peitejärjestö SKDL sai lähen neljänneksen kannatuksen mutta se ei kestänyt kauaa kun nyt se kannatus on pudonnut prosentin neljännekseen. Eikö siitä jo näe jotta joku on pielessä? Onko se oppi vai kansa ja kumpaa pitää vaihtaa? Luulisi kansan olevan vaikeampi vaihtaa joten suosittelen oppia koska kansa sen on hylännyt!

Te voitte ja teidän tuleekin syyttää itseänne koska ette ole ottaneet huomioon kansaa, sitä joukkoa jonka puolesta te kuvittelette toimivanne mutta joka teidät hylkäsi. Jos todella haluatte palvella kansaa niin aika paljon pitää muuttaa noita saarnaamianne oppeja. Korjaamalla nyt hylätyn uskonnon (poliittisen) te saatte mahdollisuuden uuteen nousuun jollain muulla nimellä. Muuttuihan SMP ajan mittaan PerusS puolueeksi joten mahdollisuuksia on kunhan niitä vain hoksaa käyttää.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • dekumpu
  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...