2 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Marko
Offline
Last seen: 6 years 1 month sitten
Joined: 25.01.2010
Politiikan arkipäivää
Article: 
Politiikan arkipäivää
Vanha Masi
Offline
Last seen: 5 years 11 months sitten
Joined: 31.10.2015

Voi tätä vitsienkin kurjuutta, kun ei ole sanottavaa pitää sitä alkaa näköjään todella vääntämään. Mitä ihmettelemistä on verosuunnittelussa kun se tehdään kulloistenkin lakien puitteissa? En tiedä ketään joka haluaisi maksimoida veronsa ja muut kulunsa vaan kaikki pyrkivät aina menopuolen minimiin ja tulopuolen maksimiin.

Tämä vitsiartikkeli on oikein hyvä esimerkki tyhmyydestä johon langetaan kun sanottavaa ei ole ja kun itsellä menee huonosti ja tulee kadehdittua niitä joiden älli riittää huonommassakin tilanteessa.

Toinen tekovitsi ovat leikkaukset joita on pakko tehdä ja itse asiassa olisi jo ollut pakko muutaman vuoden ajan, vaan on kuviteltu ensi vuonna olevan paremmin ja säästyttävän tosimaailman katsomiselta.

Onko nykyinen rahan suoltaminen tuonut onnea? Ei ole sillä olemme talouden suossa kaulaamme myöden velkaantumalla huippuvauhtia koko ajan ja se jatkuu maailman tappiin jos emme tee mitään.

Helpointahan kaikille olisi lisätä tuloja sillä silloin kukaan ei kärsisi. Se on vain liian pitkän tähtäimen suunnitelma eikä auta tässä hädässä ja siksi on leikattava lähes kaikesta koulutus mukaan lukien. Eihän nykyinenkään rahamäärä ole taannut mitään tulotasoa joten voimme olettaa jotain olevan pielessä noissa koulu- ja koulutussuunnitelmissa. Olisiko liika raha saanut opettajat veltostumaan? Olisikohan liian helppo opintorahasysteemi saanut opiskelijat tuuditettua tunteeseen jotta ei tarvitse ponnistella?

Voisiko pieni rahan määrän alentaminen saada aikaan aivonystyröiden lisäkäyttöä ja siten ehkä edistystä liian mukavuuteen tottuneeseen koulumaailmaan? Tarvitaanko kaikkia niitä maistereita joita on koulutettu kun on kuulunut niitäkin olevan kaupan kassoilla? Ovatko koulutusmäärät ja opintosuunnat oikeita ja saadaanko opiskelijoille työtä heidän valmistuttuaan?

Nykyistä koulutusjärjestelmäähän ei ole oikeastaan muistini mukaan koskaan oikein uudelleen organisoitu vaan muutokset ovat olleet varsin pieniä ja kansakoulu – peruskoulumuutoskin on jo vuosikymmeniä vanha. Olisiko tässäkin hyvä paikka miettiä tämäkin homma uudelleen vähän sote malliin?

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • dekumpu
  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...