Tiina Sandberg valittiin SKP:n pääsihteeriksi

19.05.2018 - 14:45
(updated: 19.05.2018 - 15:39)
SKP:n aikaisempi pääsihteeri Petra Packalén ja juuri tehtävään valittu Tiina Sandberg 19.5. Vantaalla

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kokoontui 19.5. Vantaalla. Kokouksen alkuun käydyssä poliittisessa tilannekatsauksessa kuultiin puolueen ryhmien raportit ja keskuskomitean jäsenten puheenvuoroja. Keskustelua herätti erityisesti konfliktit maailmalla, etupäässä Israelin harjoittamat palestiinalaisten murhat. Tiedon- ja mielipidevaihdon lisäksi linjattiin tulevaa toimintaa rauhan puolesta ja oikeistohallituksen asehankintoja vastaan.

Kokouksen yksi tärkeimmistä päätöksistä oli puolueen uuden pääsihteerin valinta. Valinta oli tehtävä, sillä Petra Packalén siirtyi huhtikuussa pääsihteerin tehtävistä Tiedonantajan päätoimittajaksi. SKP:n poliittinen toimikunta esitti toimeen Helsingissä asuvaa Tiina Sandbergia ja valinta tehtiiin esityksen mukaisesti.

Sandberg on toiminut vuodesta 2010 SKP:n Uudenmaan piirisihteerinä ja hän on koulutukseltaan ympäristösuunnittelija. Europan vasemmistostopuolueessa Sandberg on toiminut vuosia aktiivisesti Latinalaisen Amerikan työryhmässä. Lisäksi hänet tunnetaan varsinkin pääkaupunkiseudulla erilaisen kansalaistoiminnan ja vaikuttamisen paikkojen organisoinnista. Leikkauspolitiikkaa vastustavassi liikkeissä Sandberg on ollut aktiivisena mielenosoitusten järjestäjänä.

Puheenvuorossaan valinnan jälkeen tuore pääsihteeri kertoi kokemuksiaan puolueosastojen vahvistamisessa Uudenmaan piirin alueella.

- Nämä kokemukset ja opit puoluetyön organisoinnissa on mahdollista tuoda nyt koko maan tasolle. Ja lisäksi luoda yhdessä kaikkien piirijärjestöjen kanssa malleja kommunistisen liikkeen ja puolueen vahvistamiseksi.

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen on mielissään keskuskomitean tekemästä valinnasta

- Sandbergin Tiinasta pidetään yli vasemmistolaisten puoluerajojen. Porvarit hakevat Sandbergista mittaa. Joukkovoimassa toimiminen on ollut Tiinalle suuren kiinnostuksen kohde ja tästä intohimosta ja joukkojärjestöyhteistyön viisaudesta kertovat lukuisat leikkauspolitiikan vastaiset mielenosoitukset, joita meidän Tiina on ammattilaisen ottein ja aktivistin sydämellä ollut järjestämässä.

Tiina Sandberg aloittaa tehtävässään heti.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Politiikka

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.