Suomi irti EU:sta!

06.03.2012 - 13:22
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Suomi allekirjoitti perjantaina sopimuksen, jossa se sitoutuu Euroopan Unionin tiukkaan budjettikuriin. Pääministeri Jyrki Kataisen naama loisti kuin hangon keksi allekirjoitustilaisuudessa. Kataista ei näyttänyt yhtään huolettavan kun jäsenvaltioilta viedään loppukin päätäntävalta talouspolitiikassa. No, eipä silti, että pääministeri tähänkään asti olisi ollut kiinnostunut kansalaistemme hyvinvoinnista. Pääasia on ollut lihottaa kotimaista ja kansainvälistä kapitalismia.

Mitä me oikeastaan teemme enää eduskunnalla ja hallituksella? Nehän ovat vain EU:n kumileimasimia jotka kiltisti noudattavat mitä sieltä määrätään. Eikö saman voisi hoitaa virkamiehistö?

Euroopan unionissa on jo aikaa sitten sovittu, että kilpailu pitää avata sepposen selälleen kunta– ja julkisella sektorilla. Ja sitä jäsenmaat nyt noudattavat, Suomi yhtenä kuuliaisena mukana. Kansainvälinen kapitalismi on hoksannut kuinka ihmisten terveydellä ja vanhusten hoivapalveluilla voidaan kääriä satojen miljardien voittoja harvojen käsiin ja kukas muu kuin EU on laitettu asiaa hoitamaan.

Kunnista pitää tehdä markkinakuntia ja jotta voittojen maksimointi olisi mahdollista, niin täytyy perustaa jättikuntia joissa saalistus käy sukkelasti. Mitään merkitystä ei ole vaikka on selvästi nähty kuinka yksityisen sektorin palvelut tulevat kunnille todella kalliiksi, eriarvoistavat ja palveluiden laatu on mitä sattuu. Kokoomus on EU:n työrukkanen maassamme joka jyrää käskystä kunnat historian aikakirjoihin ja aikoo pistää pystyyn suuralueita joissa markkinat pääsevät mellastamaan kuin siat vatukossa.

Eikö nyt jo viimeistään alettava tosissaan ajaa Suomea irti EU:sta, eihän tästä muuten mitään tule. Jos kohta ei tehdä radikaalia irtiottoa EU:n harjoittamasta uusliberalismista joka rapauttaa loputkin hyvinvointivaltiostamme ja veroeuromme valuvat entistä enemmän kansanvälisten suursijoittajien ja suurpääoman taskuihin, niin hukka meidät perii.

Totuus nyt vain on se, että vaalien kautta Suomea on turha yrittää irti EU:n kahleista, siihen tarvitaan järeämpiä keinoja. Kansan on noustava barrikadeille ja mieluusti yhdessä eri EU-maiden kanssa. Kansalaisten on kylmän rauhallisesti otettava aloite omiin käsiin, laitettava piste ihmisten kurjistamisille ja politiikan suunnan muuttaminen markkinoiden palvomisesta ihmisten ja asukkaiden suuntaan.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (68 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.