Elämme taantumuksen aikaa!

26.03.2012 - 14:21
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Kelloja siirrettiin viime viikonloppuna kesäaikaan, mutta oikeistolainen Suomi taantuu yhä edelleen vuosikymmeniä taaksepäin. Työväenliike on aina pitänyt itseään edistyksen airueena ja onpa kokoomuskin käyttänyt itsestään harhauttavasti nimitystä edistyspuolue. Kuitenkin SDP, Vasemmistoliitto ja Kokoomus ovat nyt vuorostaan hallituksessa joka ottaa rajusti takapakkia yhteiskunnallisessa tasapuolisessa ja tasa-arvoisessa kehityksessä.

Kun kaikki muu maailmassa menee eteenpäin, esimerkiksi autot kehittyvät yhä turvallisemmiksi jne. niin ihmisten arjessa mennään lujaa vauhtia pakki päällä taaksepäin yhteiskunnan toimien takia. Olemme kohta samassa tilanteessa kuin aikojen saatossa, että tietyt asiat ovat vain hyväosaisten saatavissa.

Muistamme vielä hyvin ajan jossa ammattiyhdistysliike oli työläisten edunvalvoja, mutta tänä päivänä se suurelta osin on edunsyöjä, joka kilpailukyvyn ja talouskasvun verukkeella huonontaa työelämää ja elämässä pärjäämistä. Kilpailukyvyn ja talouskasvun varjolla oikeistolaiseen menoon sopeutunut ay-liikkeen johto on valmis myöntymään tämän tästä markkinavoimien vietäviksi. Onko ihme jos töissä voidaan pahoin ja mielenterveysongelmat taitavat olla jo suurin syy sairaslomiin ja ennenaikaisille eläkkeille siirtymisiin.

Siinä missä vielä vähän aikaa sitten ihmiset elättivät itsensä ja perheensä palkallaan niin nyt yhä isompi osa työssäkäyvistä joutuu nöyrtymään hakeakseen tukea yhteiskunnan eri luukuilta. Kuka vielä -70 ja -80 luvuilla olisi voinut kuvitella, että yhteiskuntamme palaa joskus itsenäisyytemme alkuaikoihin jolloin kuljettiin kerjuulla ja kadunkulmissa höyrysivät soppatykit jakamassa keittoa köyhille? Niin vain tämäkin on tämän päivän Suomessa täyttä todellisuutta ja ollut jo pitkään.

Sosiaalipuolella taannutaan niin kovaa vauhtia, että heikkopäisempiä hirvittää. Ei mene tällä vauhdilla ja nykyisellä politiikan suunnalla kauaa kun meillä on köyhäin – vaivaistaloja joihin toisen luokan kansalaiset sijoitetaan. Hyvinvoivalla kansanosalla taas vanhushuolto kukoistaa kun on varallisuutta millä ostaa hyvinvointia.

Entäs sitten terveydenhoito? Nyt jo kaula hyvä – ja heikoimmassa asemassa olevien kuolleisuuden välillä on kasvanut huimasti. Kun hallitus aikoo tehdä kunnista markkinakuntia jossa kaikki on kaupan, niin ei tarvitse ihmetellä ketkä saavat hyvää palvelua ja ketkä jäävät osattomiksi. Miksi tältäkin osin on taannuttu aikaan jossa hevosella pääsee ja rahalla saa. Olemme hyvin lähellä aikaa jossa terveyspalveluja saavat harvat ja valitut paksun rahapussin päällä istuvat. Jo nyt terveyttä hoidetaan usein sen mukaan miten se hyödyttää yhteiskuntaa. Työssäkäyvät saavat kyllä hoitoa mutta muut jos aikaa ja resursseja jää.

Ja kaikki lähtee jo perheen pienimmistä. Päivähoitoihin tungetaan eri ikäluokkia yhteen jossa pienimmät sotketaan jalkoihin ja saavat isommilta vaikutteita joita ei siinä iässä missään nimessä saisi saada. Kouluissa luokkakoot sen kuin kasvavat ja opettajilla on täysi työ saada muun opetuksen lisäksi edes jonkinlaista henkistä kasvatusta lapsille. Miten voimme vaatia lapsilta, että he aikuisina olisivat valmiit yhteiskunnan rakentamiseen oikeaan suuntaan kun heille ei niitä valmiuksia tahdota antaa.

Juuri saimme kuulla miten poliitikot ovat jättäneet politiikan ja toimivat ns. asiantuntijoiden ohjeiden mukaan ja tässä on tulos. Maamme ja suuri osa sen ihmisistä voi pahoin ja yhä kiihtyvällä vauhdilla ihmisiä heitetään yli laidan ja pitkälti sen tähden, että vasemmistossa ei enää tunnusteta väriä. Vasemmisto on tylysti hylännyt arvokkaan vasemmistolaisen arvomaailman markkinavoimia palvovien rahamaailman ns. asiantuntijoiden tieltä. Kysyä sopii oikeistolaisessa hallituksessa istuvalta vasemmistolta – eikö nyt olisi korkea aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ennen kuin on lopullisesti lörähtänyt housuihin? Eli hallituksesta ulos ja vasemmistolaisin arvoin kohti uutta ja parempaa huomista. Sitä työkansa ja heikoimmassa asemassa olevat haluavat, uskokaa pois.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (26 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.