Yli 10 000 eläkeläistä vaatii: Eläkkeisiin korjaus, palvelut kuntoon

18.05.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 20/2007.

Eduskunnalle luovutettiin tiistaina yli 10 000 eläkeläisen allekirjoittama adressi, jossa vaaditaan korjausta eläkkeisiin ja ikä-ihmisten palvelujen kuntoon panemista.


Adressissa muistutetaan, että vaalikampanjan aikana hyvin monet kansanedustajaehdokkaat lupasivat toimia eläkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluihin tarvittavien muutoksien puolesta. "Nyt on lupausten lunastamisen aika koittanut".


"Me vaadimme vanhustenhuoltoon riittävät resurssit ja laadultaan hyvää huolenpitoa. Me vaadimme julkisen terveyden- ja vanhushuollon kehittämistä kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen tärkeysjärjestyksen kärkipäähän. Me vaadimme, että kunnalliset vanhusten kotipalvelut on turvattava kaikille niitä tarvitseville. Me vetoamme, että kaikki toimivat sen puolesta, että työeläkeindeksi muutetaan 50/50 indeksiksi."


Eläkeläiset ry:n jäsenjärjestö Karhulan Eläkeläiset ry käynnisti 10.5.2006 Karhulan torilla nimenkeräyskampanjan nimellä "Kansalaisvetoomus eläkeläisten ja ikäihmisten puolesta".


Keräyksen tarkoitus oli ensin, että nimet luovutetaan Kotkan kaupungin päättäjille, mutta Eläkeläiset ry:n muiden jäsenjärjestöjen liityttyä mukaan keräykseen se päätettiin laajentaa koko maata kattavaksi sekä luovuttaa saavutettava tulos eduskunnalle.


Keräykseen liittyi 94 muuta Eläkeläiset ry:n jäsenjärjestöä osastoissaan keräämillään nimilistoilla, joihin kertyi 4 523 allekirjoitusta. Kaikkiaan keräys tuotti 10 093 allekirjoitusta.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli