Yhtiöittäminen sinetöi delfiinien kohtalon

29.08.2016 - 10:15
Särkänniemen delfiinit siirrettiin Kreikan Atticassa sijaitsevaan delfinaarioon, mitä monet asiantuntijat ja eläinoikeusjärjestöt pitävät huonona ratkaisuna. Kuva FLICKR.

Kunnallisia yhtiöitä ei saa käyttää asioiden pimittämiseen kuntalaisilta. Niiden on aina pyrittävä avoimeen tiedottamiseen ja kuntalaisten tahdon toteuttamiseen. Helsingin ja Espoon valtuustoja vietiin kalliisti harhaan Länsimetron kanssa ja nyt Tampereen valtuuston linjaus jäi toteutumatta Särkänniemen siirrettyä delfiinit salaa yön pimeydessä. Eläinten oikeudet ja niiden puolustajat sivuutettiin kylmästi, toteaa Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea.

SKP ja sen valtuutetut ovat vastustaneet julkisten palvelujen yhtiöittämistä juuri avoimuuden kaventumisen vuoksi.

Kunnallinen toiminta on aina pidettävä avoimena kuntalaisten ja heidän valitsemiensa edustajien valvonnalle. Tämän periaatteen toteutuminen on taattava ja sen rikkomisesta on seurattava sanktioita. Kunnallinen yhtiö ei saa olla synonyymi pimitykselle ja harhautukselle, vaan sen on toiminnassaan osoitettava erityistä huolellisuutta. Kunnissa on esimerkiksi johtosäännön kautta edellytettävä, että julkisesti omistetut yhtiöt noudattavat laajempaa julkisuusperiaatetta kuin mitä osakeyhtiölaki edellyttää.

SKP ja sen valtuutetut ovat vastustaneet julkisten palvelujen yhtiöittämistä juuri avoimuuden kaventumisen vuoksi. Palvelujen yhtiöittäminen on virhe, johon ei tule kunnissa lähteä. Avoimuus ei tule itsestään, vaan sitä on aktiivisesti edistettävä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.