Vuoronvaihto Kemin valtuustoon

17.10.2012 - 13:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Erkki Pekkinen ja Tapio Siirilä muistelevat Erkin työuraa Kemin satamassa. / TA-Kemi |

Ahtaaja Erkki Pekkinen on ollut mukana Kemin kunnallispolitiikassa 32 vuotta ja siitä 28 vuotta kaupunginvaltuutettuna. Täytettyään 80 vuotta hän ei enää asettunut ehdokkaaksi näissä vaaleissa, mutta on aktiivisesti mukana Tapio Siirilän tukiryhmässä.

Tapio Siirilä on mielissään Erkin tuesta ja muistelee aikoja 1970-luvulta, kun hän tutustui Erkki Pekkiseen. Pekkinen oli silloin Kemin ahtaajien työsuojeluvaltuutettu ja myöhemmin pitkäaikainen pääluottamusmies.

– Pekkisen ja Kemin ahtaajien tiukka linja tunnettiin Kemissä vakituisesti paperia lastaamassa käyvissä laivoissa. Joskus kävi niinkin, että laiva jäi ankkuriin sataman ulkopuolelle siksi aikaa, että nostureiden kaiteet hitsattiin ehjiksi ja kulkutiet ja muut asiat laitettiin kuntoon. Laivassa tiedettiin, että Pekkisen linjaa noudattavat ahtaajat eivät suostu töitä tekemään, jos paikat eivät ole kunnossa.

Erkin jälkeen Tapio

Erkki Pekkinen ja Tapio Siirilä olivat yhtä aikaa Kemin valtuustossa SKDL:n ryhmässä yli kymmenen vuotta 1970- ja 1980-luvuilla. Siirilän muutettua yli 20 vuodeksi Helsinkiin Pekkinen on jatkanut valtuustossa kuntalaisten parhaaksi tehtyä työtä. Erkki on tullut Kemissä tunnetuksi mm. toiminnastaan kaupungin rahojen tuhlaamista vastaan. Esimerkiksi Pekkisen hampaissa ollut Kemin lumilinna rakennetaan talvisin kaupungin rahoilla, mutta matkailijoiden paikkakunnalle jättämät rahat menevät yritysten pussiin.

Erkki on myös sitkeästi tehnyt esityksiä ja aloitteita eläkeläisten ja muiden vähävaraisten aseman parantamiseksi. Esimerkiksi vanhusneuvolan perustamista Kemiin Erkki on esittänyt sekä valtuustossa että kaikissa muissakin sopivissa yhteyksissä.

– Tunnen Tapio Siirilän jo vanhoilta ajoilta. Nyt kun hän on uudelleen muuttanut Kemiin, hän on jo ehtinyt tulla tunnetuksi yleisönosastokirjoituksillaan ja toiminnastaan eri järjestöissä. Siksi hän on minun ehdokkaani kunnallisvaaleissa, sanoo Erkki Pekkinen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.