VIIKON PAKINA: Yhdet vielä ja sitten lasku

14.12.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 46/2007

Adolf Hitlerin rinnalla käydyn puolustussotamme muistojuhlaa vietettiin taas 6. joulukuuta. Virallisesti kyse oli itsenäisyyspäivästä, mutta Suomen itsenäistymisvaiheista ei puhuttu mitään. Paitsi kun käytiin suurta torjuntataistelua Leninin patsasta vastaan.


Miksi näin? Oikea veikkaus voisi olla tämä:


Suomen porvarit valmistelivat loppusyksystä 1917 työväenliikkeen nujertamista väkivalloin ja kutsuivat tässä tarkoituksessa Saksan armeijaa apuun. Verilöyly toki aloitettiin omin voimin.


Ja 7.3.1918, vain kolme kuukautta itsenäisyysjulistuksesta, porvarit solmivat Saksan kanssa sopimuksen itsenäisyyden lopettamisesta ja maamme alistamisesta Saksan vasalliksi. Viimeistään siitä eteenpäin työväen yhteiskunnallisesta vapautussodasta tuli myös vapaussota.


Ei ihme, että noista vaiheista ollaan mieluummin hiljaa.* * *O. W. Kuusinen on kirjoittanut Suomen vallanpitäjien ulkopolitiikan "merkillisestä kiertokaavasta". Kierto on aina alkanut sotapoliittisista vehkeilyistä jonkin ulkovallan kanssa, kunnes on päästy sotimaan. Ja kun sodassa on käynyt huonosti, on juostu anomaan rauhaa. Mutta eipä aikaakaan, kun on aloitettu uusi samanlainen kierros.


Nyt kierroksen nimi on "Suomi Natoon". Eli Irwin Goodmanin laulua mukaillen: "Yhdet vielä ja sitten lasku. Dabadaba dei dei dabadaba dei".


Laskun maksaa kansa.* * *Pidettiin epäreilut, perustuslain ja vaalilain vastaiset vaalit. Toisille puolueille jaettiin valtion kassasta vaalirahaa, toisille ei. Media pahensi syrjintää nostamalla mainoshintoja. Valtiollisilla tv- ja radiokanavilla suosittiin valtapuolueita ja syrjittiin muita. Ensin mainittujen ei tarvinnut edes antautua väittelyyn muiden kanssa. Gallupit alistettiin mielipidemuokkauksen välineeksi. Jne.


Ei, emme puhu nyt Venäjän vaaleista, vaan viime eduskuntavaaleista Suomessa.


Niin, ne gallupit. Suomen Gallupin puhelinhaastattelija soitti viime viikolla ystävälleni ja kysyi, mitä puoluetta äänestäisitte, jos kunnallisvaalit olisivat nyt.


– Suomen kommunistista puoluetta, ystäväni vastasi.


Hämmennystä langan toisessa päässä: – Mikä se on?


Ystäväni selitti ja kertoi SKP:n osallistuvan vaaleihin.


– Sitä ei ole listallamme. Voisitteko valita jonkin muun puolueen?


Ystäväni ei suostunut, ja puhelu loppui siihen Tämä tarina on tosi.* * *Venäjän seuraava presidentti lienee Dmitri Medvedev, sukunimi suomeksi Karhula tai Karhunen. Hän diggaa hard rockia ja on maininnut suosikeikseen Led Zeppelinin, Deep Purplen ja Black Sabbathin.


Tarja Halosen kannattaa siis seuraavalla Moskovan-vierailullaan antaa Mitjalle lahjaksi pino Lordin levyjä.


EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli