VIIKON PAKINA: Win-win -revanssi

13.03.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 10 / 13.3.2009

Pro Karelia ry:n Karelia Klubi -lehti on lojunut työpöydällä joulukuusta asti. Ihan pakko kirjoittaa vaikka myöhässä.


Pro Karelia ry ja sen lehti ajavat rauhansopimuksessa itäiselle naapurille menetettyjen Karjalan osien palauttamista Suomelle. Lisäksi ne vaativat sotasyyllisyystuomioiden kumoamista. Ry:n puheenjohtajia ovat Mannerheim-elokuvaakin puuhannut Heikki A. Reenpää ja Veikko Saksi, joka on myös lehden päätoimittaja.


Monissa lehden jutuissa toistuu termi win-win. Saksi sanoo pääkirjoituksessa: "Venäjä on näillä näkymin romahtamassa ja Suomen taloudellinen tilanne heikkenemässä. Molemmille maille Karjalan ja muiden pakkoluovutettujen alueitten palautus olisi todellinen win-win -tapahtuma."


Reenpääkin uskoo omassa jutussaan win-win -periaatteen voittoon. "Olisiko aika tehdä tilintekoa yhdessä venäläisten kanssa?", kysyy ry:n varapuheenjohtaja evl. evp. Jukka Hyle ja tarjoaa hänkin Karjalan palautusta ja win-winiä.


Lehdessä esitellään myös Saksin win-win -hengessä kirjoittama kirja Karjalan palautus kuin tukka takussa samoin kuin Saksin kirja Venäjä kriisissä. Saksi ennustaa, että jos Vladimir Putin. palaa presidentiksi, "se merkitsee Venäjälle varmaa tuhoa ja hajoamista". Sen jälkeen voidaan ryhtyä "yhdessä, win-win -pohjalta, rakentamaan tulevaisuutta".


Yhdessä jutussa kaavaillaan energiantuotantojärjestelmien ottamista Suomen haltuun Karjalan palauttamisen myötä, win-win -pohjalta totta kai. Lehdessä arvostellaan myös Nord Stream -kaasuputkihanketta ja vaaditaan sen arviointia uudelleen win-win -hengessä.


Mikä ihmeen win-win? Se tarkoittaa sitä, että molemmat hyötyvät. Jos sinä luovutat kätesi tai munuaisesi minulle, saatan antaa vastalahjaksi proteesin tai. dialyysilaitteen. "How nice", irvistäisi Pokka pitää -sarjan Onslow



* * *



Kulttuuripläjäyksenä Karelia Klubi -lehdessä on ylistävä esittely latvialaisesta "dokumenttielokuvasta" Soviet Story


Esittelyn nimetön kirjoittaja ei ole voinut olla tietämättä, että filmin ohjaaja on uusnatsina mainetta niittänyt Edvins Snore ja että sen on tuottanut latvialainen uusnatsiryhmä.


Saksalainen natsi-ideologia esitellään Soviet Storyssa ihanteellisena aatteena, jota Adolf Hitler vain käytti väärin. "Todellakin natsi-ideologia ei ollut yhtään hullumpi: terveitä, kauniita, vaaleita ja onnellisia ihmisiä. Tulevaisuuden yhteiskunta. Ilman vammaisia ja juutalaisia. Melkein paratiisi", todetaan elokuvan spiikissä.


"Dokumentin" mukaan kaikkeen syyllisiä olivat neuvostoliittolaiset, venäläiset ja kommunistit. Natsien aikaansaamia ruumisröykkiöitä näytetään "todisteena" kommunismin rikoksista.


Elokuvaan on höynäytetty haastateltavaksi kokoomuksen eurovaaliehdokas ja istuva meppi Ari Vatanen. Ehkäpä tekijät ovat nähneet hänessä "terveen, kauniin, vaalean ja onnellisen ihmisen" prototyypin.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli