VIIKON PAKINA: Vainotut

20.10.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 38/2006.

Media on alkanut vainota poliitikkoja. Ei ihme, että pääministeri Matti Vanhanenkin hermostui.


Tosin media kuurnitsee hyttysiä ja nielee kameleita. Poliitikkojen kytkentöjä suureen rahaan ja kytkentöjen vaikutuksia päätöksiin ei enää pengota. Sen sijaan tiukataan ruotsalaisia matkien tv-maksujen maksamisesta ja pimeiden töiden teettämisestä, vaikka poliitikkojen lainkuuliaisuuteen pitäisi ilman muuta luottaa, kun he itse kerran niin sanovat.* * *Aivan kauhean vainon kohteeksi on joutunut Harri Jaskari, kokoomuksen puoluesihteeri ja Sauli Niinistön kampanjapäällikkö, viittä vaille presidentintekijä siis.


Sitä ei pengota, miten Tampereen Kauppakamarin entinen toimitusjohtaja hankki rahaa Niinistön kampanjaan. Sen sijaan Jaskari on syösty kiirastuleen vain sen vuoksi, että hän erehtyi rakastumaan väärään naiseen.


Ja poliisi on samassa juonessa. Se epäilee Jaskaria parituksesta ja virolaisen naisystävän Kain – tunnetaan myös salanimellä Eva Roosmaa – pahoinpitelystä.


Panettelua. Jaskarihan on maininnut sekä kokoomuksen että itsensä arvoiksi "kodin, uskonnon, isänmaan, puolustuksen ja turvallisuuden" sekä "vastuun lähimmäisestä". Sellainen mieskö löisi naista? Hänhän on vain "suojannut itseään".


Jaskari on myös puolustanut "markkinatalouteen liittyviä arvoja kuten elinkeinovapaus" ja korostanut, että "työnteon pitää aina olla kannustavampaa kuin joku muu asia". Hän on lujasti ajanut tilaaja-tuottaja-mallia ja "peruspalvelujen hankkimista sieltä, missä on laadukkain palvelu".


On hävytöntä tulkita, että hän olisi tällä vihjannut seksielinkeinoon, seksipalveluihin ja paritukseen.* * *"Olen valmis pitkän matkan juoksuun", Jaskari sanoi, kun hänet valittiin puoluesihteeriksi. Ja hän esitti mielipiteenään, että "kokoomuksen tulisi myös levittäytyä uusille foorumeille".


Uusille foorumeille levittäytymisellä Jaskari ei tietenkään tarkoittanut, että kokoomuksen pitäisi sekaantua seksibisnekseen.


Kun Jaskaria koskevat rikosepäilyt tulivat julkisuuteen ja hän sai tilapäisen eron puoluesihteerin tehtävistä, kokoomus seisoi ryhdikkäästi hänen rinnallaan. Se omaksui linjan, että kyseessä on Jaskarin yksityisasia, johon puolueella ei ole osaa eikä arpaa.


Ei vaikka kokoomus oli sen asunnon vuokraaja ja vuokranmaksaja, jossa paritusta ja väkivaltaa epäillään tapahtuneen.* * *Jaskarille eron myöntäneestä puoluevaltuuston kokouksesta päätellen kokoomuksella menee lujaa kuin entisellä miehellä psykoosissa.


Valtuuston puheenjohtajan Sari Sarkomaan mukaan "kokoomus on tällä hetkellä Suomen houkuttelevin puolue".


Ja puheenjohtaja Jyrki Katainen iloitsee, että "kokoomuksen arvoja ja päämääriä arvostetaan". "Kokoomus on kaikkien mittarien mukaan erittäin hyvässä asennossa. Nyt pitää olla malttia voittaa vaalit eikä jäädä nautiskelemaan."EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli