VIIKON PAKINA: Tahdon riemuvoitto

27.01.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 4/2006.

Sauli Niinistön vaalikampanja perustui huijaukseen. Huijaus alkoi tunnuksilla "työväen presidentti" ja "vastakkainasettelun aika on ohi".


Kuten tällä palstalla jo lokakuussa todettiin, natsit käyttivät 1930-luvun Saksassa samanlaisia tunnuksia. Natsien 1934 läpi ajama laki kielsi jaon työnantajiin ja työntekijöihin. Jaon sijasta puhuttiin "kaikkien saksalaisten kansa- ja suoritusyhteisöstä".


Arvelimme armeliaasti, ettei Niinistö tieten tahtoen kopioi natsi-ideologiaa. Sitkeä tunnuksista kiinni pitäminen viittaa kuitenkin tahallisuuteen.


"Suomi tarvitsee tahtoa ja henkeä", Niinistö julistaa ja vakuuttaa hankkivansa suomalaisille lisää työtä.


Kokoomuksessa työllä tarkoitetaan tunnetusti halpatyötä ja pakkotyötä.



* * *


Huijaus jatkui Nato-asiassa.


Yleisradion vaalikoneessa Niinistö ilmoitti ykskantaan, että ei kannata Suomen liittymistä Natoon.


Myöhemmin hän alkoi puhua kuvitteellisesta "eurooppalaisesta Natosta" ja liputtaa Nato-jäsenyyden puolesta samalla kun syytti Tarja Halosta Suomen viemisestä salaa Natoon.


Niinistö selitti, että minkään Halosen markkinoiman option varassa ei voida elää vaan pitää tehdä selkeä ratkaisu vuoteen 2008 mennessä.


Keskiviikkona Niinistö vastasi suoraan kysymykseen taas kiemurrellen: "Mikäli positiivinen kehitys jatkuu, olen valmis sitä [Nato-jäsenyyttä] vakavasti harkitsemaan."


Kukaan ei älynnyt kysyä, mitä Niinistö tarkoittaa "positiivisen kehityksen jatkumisella". Sitäkö, että Naton johtava maa USA käy laittomia miehityssotia ja rikkoo kaikkia mahdollisia kansainvälisiä lakeja? Sitäkö, että useimmat Nato-maat ja koko Nato on sotkettu tähän kaikkeen?


Jos tämä on "positiivisen kehityksen jatkumista", mitä onkaan negatiivisen kehityksen jatkuminen?


Kokoomuksen huijauksesta kertoo sekin, että samalla kun Harri Holkeri väittää Suomen Nato-linjan olevan presidentinvaaleista "irrallinen kysymys", Pertti Salolainen vaatii, että Nato-jäsenyyden hakemisesta on tehtävä päätös heti.


On kai turha toive, että joku vielä pakottaisi Niinistön kertomaan, ketä vastaan Suomi tarvitsee USA:n turvatakuita ja Nato-jäsenyyttä. Kuka meitä uhkaa? On raukkamaista pitää yllä uhkakuvaa vastaamatta tähän.



* * *


Oletteko kuulleet vitsin suomalaisesta, joka kuoli ja meni taivaaseen. Seisoessaan Pyhän Pietarin edessä hän näki valtavan seinän täynnä kelloja. "Mitä nuo kellot ovat?" hän kysyi.


"Nuo ovat valheenpaljastuskelloja", Pietari selitti. " Jokaisella maapallolla elävällä ihmisellä on sellainen. Joka kerta kun valehtelet, kellosi viisarit alkavat liikkua. Esimerkiksi tämän Äiti Teresan kellon viisarit eivät ole koskaan liikkuneet."


Pietari esitteli joukon muidenkin henkilöiden, muun muassa suomalaisten presidenttiehdokkaiden kelloja, joiden viisarit olivat melkoisesti liikkuneet.


"Mutta missä on Niinistön kello?", suomalainen kysyi.


"Se on Jeesuksen toimistossa. Jeesus käyttää sitä tuulettimena."



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli