VIIKON PAKINA: Superviikonloppu

18.05.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 20/2007.

Suomen superviikonloppu on takanapäin.


Suomi järjesti onnistuneet Euroviisut ja ponkaisi taas "koko maailman" tietoisuuteen. Eli kuten Helsingin Sanomat julisti: "Euroviisuissa esittäytyi rento ja huumorintajuinen Suomi".


Komean sulan hattuunsa sai myös Yleisradio kaikkien digisotkujen ja irtisanomisten jälkeen.


Ja Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti hopeaa Moskovassa. Kanada oli Suomelle liian kova pala, mutta monen mielestä tärkeintä oli, että Suomen taakse jäivät niin Venäjä kuin Ruotsikin. Hopeaa surtiin ihan suotta. Erkka Westerlundin luotsaaman joukkueen saldo oli hyvä


Monet ovat pitäneet manageri Jari Kurria Kalervo Kummolan tunteettomana juoksupoikana. Siksi oli liikuttavaa nähdä, miten Kurri itkuun purskahtamaisillaan ylisti Westerlundin työtä "kaiken paskan seassa".* * *Niin, olihan pari muutakin supertapausta, äitienpäivä ja Formula 1:n osakilpailu Barcelonassa


Jäivätköhän äidit kaiken muun humun jalkoihin? Kimi Räikkönen ainakin jäi. Osasyy oli autonromu nimeltä Ferrari. Kimi katsoo kuitenkin tulevaisuuteen: "jäljellä on kuitenkin vielä kolmetoista kilpailua".


Eikä yhtään viisu- ja lätkäkisaa varastamassa huomiota.* * *Takaisin Euroviisuihin.


Hanna Pakarinen pyysi "leave me alone", jätä minut yksin. Hannaa ei kuitenkaan jätetty yksin. Hän sai 53 pistettä ja 17. sijan. Ruotsi ja Islanti antoivat peräti maksimipisteet


Pettymystä lievitti sekin, ettei kukaan kai tosissaan uskonutkaan Suomen toiseen peräkkäiseen voittoon Lordin jälkeen.


Sitä paitsi voitto olisi vienyt Ylen konkurssiin.* * *Euroviisujen kymmenen kärjessä olivat Serbia, Ukraina, Venäjä, Turkki, Bulgaria, Valko-Venäjä, Kreikka, Armenia, Unkari, Moldova. Niistä vain Turkki ja Kreikka "länsimaita", kaikki muut entisiä sosialistisia maita.


"Jos meno ei muutu, Euroviisujen nimi voidaan suosiolla muuttaa Interviisuiksi", julmisteli Aamulehti


Kärkipään maita on syytelty taktikoinnista ja kotiinpäin vetämisestä. Keskittiväthän esimerkiksi kaikki muut hajotettuun Jugoslaviaan kuuluneet maat suurimmat pisteensä Serbialle.


Harvempi on älynnyt ihmetellä, miten se oli mahdollista. Onhan Serbia läntisen totuuden mukaan ollut kaikkien muiden entisen Jugoslavian kansojen sortaja ja joukkomurhaaja.


Onko noilla muilla kansoilla läntisestä totuudesta poikkeavaa tietoa tapahtuneesta? Vai päättivätkö ne vain antaa serbeille anteeksi?* * *Suomi voisi parantaa pysyvästi mahdollisuuksiaan Euroviisuissa, jos se Jugoslavian tavoin ensin köyhdytettäisiin Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston hevoskuuriohjelmilla ja sitten usutettaisiin sisällissotaan, pommitettaisiin raunioiksi ja pirstottaisiin palasiksi. Ahvenanmaa, Lappi, Sipoo ja muutama muukin alue eroaisivat Suomesta.


Euroviisuissa ne kuitenkin antaisivat tynkä-Suomen biisille täydet pisteet.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli