VIIKON PAKINA: Sinilevää ja sitouttamista

24.08.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 30/2007

Kesän vesistötilanteen inspiroimana Matti Vanhasen porvarihallitukselle on annettu uusi lempinimi: sinilevähallitus.


Sinisenvihertävässä sinilevässä yhdistyvät kokoomuksen sekä keskustan ja vihreiden värit. Sinilevä ei tapa, mutta myrkyllistä se on, tiedetään Rovaniemeä myöten.* * *Hallitus tuskailee nyt muun muassa Afganistan-selvityksen kanssa. Että miten Suomen pitäisi toimia Naton Afganistan-operaation pelastamiseksi? Pitäisikö lisätä joukkojen määrää, ottaa vastuulle jonkin lohkon johtaminen, lähettää lisää aseita ja muuta materiaalia vai mitä?


Jonkun ystävällisen sielun pitäisi antaa hallitukselle politiikan alkeisopetusta.


Jos maailman suurin sotilasmahti ei pysty pelastamaan Afganistan-operaatiota, niin ei pysty Suomikaan. Suomen resurssit ovat USA:lle ja Natolle tärkeitä vain sitouttamisen ja pantin vuoksi.


Aivan kuten Adolf Hitlerille ja Heinrich Himmlerille oli tärkeää saada Suomesta "vapaaehtoinen" SS-pataljoona taistelemaan itärintamalle yhdessä saksalaisten kanssa toisessa maailmansodassa.


Asiaa tutkinut Mauno Jokipii kutsuikin joukko-osastoa osuvasti "panttipataljoonaksi".* * *Vihreä liitto on Helsingissä ollut aktiivisesti lakkauttamassa terveysasemia ja halunnut luovuttaa kokonaisia sairaalaosastoja yksityisen lääkäribisneksen edustajille.


Keväällä vihreiden johtama lautakunta päätti vähentää kaupungin omaa hammashoitoa ja lisätä ostopalveluja yksityisiltä.


Kaksi kuukautta myöhemmin terveyskeskuslääkäri ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Minerva Krohn (vihr) nimitettiin Suomen Terveystalon, maan laajimman yksityisten lääkäriasemien konsernin, kehitysjohtajaksi. Tehtäviin kuuluu laajentaa yksityistä terveydenhuoltotarjontaa kunnallisen kustannuksella.


Asiat eivät tietenkään liity toisiinsa. Ja täytyyhän ihmisellä olla oikeus edetä urallaan.* * *Muistattehan Suvi-Anne Siimeksen, entisen vasemmistojohtajan, nyttemmin Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajan.


Suvi-Anne putkahti pitkästä aikaa esille, kun EU-komissio julkisti esityksen, jonka mukaan lääkevalmistajat voisivat jakaa kuluttajille tietoa tuotteistaan.


Kuluttajaliitto ei hyväksy kuluttajille suunnatun reseptilääkemainonnan rantautumista Suomeen.


Suvi-Annen mukaan kyse ei kuitenkaan ole mainonnasta, vaan tiedottamisesta. Mediuutiset (10.8.) julkaisi Suvi-Annen lausunnon otsikolla "Lääketeollisuus tahtoo tiedonantajaksi".


Haiseva vastalause. Olkoon lääketeollisuus tiedottaja, mainostaja, markkinoija, tuputtaja tai mikä muu tahansa, mutta ei tiedonantaja.* * *Tupakkapakinan (10.8.) johdosta on kysytty, eikö tupakoinnista ole mitään etuja. Onhan niitä:


Yskässä syvä ja aistikas sävy. Savuverho – salaperäinen tunnelma. Varatut kädet – et kaivele nenääsi tai takapuoltasi. Pieni keuhkotilavuus – et vie muilta ilmaa. Naiset ihailevat miestä, joka katsoo kuolemaa silmästä silmään.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli