VIIKON PAKINA: Ryyppy murheeseen

23.09.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

Jo yli kuukausi sitten alkoivat kiertää ensimmäiset huhut siitä, että George W. Bush on ratkennut taas ryyppäämään. Kaikkihan tietävät, että Bush oli alkoholisti ja kokainisti, kunnes ryhtyi 40-vuotispäivänään raittiiksi.


Syyksi Bushin retkahtamiseen arvellaan sitä, että hänen presidenttikaudestaan on tullut USA:n historian suurin katastrofi. Irakin miehitys on mennyt pieleen, USA:n talous on mennyt pieleen, hirmumyrsky Katrinan tuhojen hoito on mennyt pieleen!


Bushin suosiolukemat ovat menneet alaspäin kuin lehmän häntä. Alle 40 prosentin lukemista on sanottu, että ne ovat kaksi pistettä alle lintuinfluenssan. Ja mustien amerikkalaisten keskuudessa mitatuista kahden prosentin lukemista on vitsailtu, että lukemat olisivat voineet olla korkeammat, jos Condoleezza Ricellä olisi suurempi perhe.


Nyt vielä Bushin lähimpiä miehiä Tom DeLayta, Bill Fristiä, Lewis Libbyä, Karl Rovea ja jopa Dick Cheneytä uhkaavat syytteet ja tuomiot laittomista puuhista. Ja Bushia itseään haluttaisiin kovasti syytteeseen sotarikoksista.


Vähemmästäkin sitä mies retkahtaa.



* * * * *


Amerikkalaiset koiranleuat Late Night show -ohjelmissa ovat suhtautuneet tietoon kevyesti.


– Raporttien mukaan presidentti Bush saattaa ryypätä taas. Ja minä ajattelin, että miksipäs ei? Hänhän on jo saanut kaikki muut juomaan.


– Valkoisen talon tiedottajan mukaan Bush käyttää lomansa ollen yhteydessä tavallisiin ihmisiin. Tiedättehän mitä se merkitsee – hän ryyppää taas.


– Näin presidentin tv:ssä. Hän näytti tyyneltä, itsevarmalta ja keskittyneeltä. Aivan oikein, hän ryyppää taas.


– Presidentti Bush haluaa rakentaa avaruusaseman kuuhun. Ja kuusta hän haluaa lähettää ihmisiä Marsiin. Tiedättehän mitä se merkitsee. Hän ryyppää taas.



* * * * *


Mutta olisiko sittenkin niin, että Bushin on ajanut ryyppäämään se, että häntä pilkataan ja pidetään idioottina? Jospa hänen herkkä mielensä on tästä murtunut. Otetaan muutamia esimerkkejä ilkeimmistä:


– Eilen Bush teki viidennen vierailunsa hurrikaani Katrinan pahiten tuhoamalle alueelle. Toisin sanoen Valkoiseen taloon.


– Yrittäessään puolustaa ehdokastaan korkeimman oikeuden jäseneksi Harriet Miersiä presidentti myönsi, että hän ja Miers eivät olleet koskaan keskustelleet abortista. "Onneksi se osoittautui vääräksi hälytykseksi", Bush sanoi.


– En ole aivan varma, että presidentti Bush todella ymmärtää näiden energia-asioiden päälle. Tänään toimittajat kysyivät häneltä vaihtoehtoisista polttoaineista, ja hän sanoi: "Tämä ei ole mikään homokysymys."


– Valkoinen talo kiistää BBC:n uutisen, jonka mukaan presidentti Bush sanoi Jumalan käskeneen häntä hyökätään Irakiin. Presidentti Bush sanoi, että se ei ole totta. "Hyökkäsin Irakiin, koska Batman käski minun tehdä niin."


– Polttoaineen säästämiseksi presidentti Bush pyysi kaikkia amerikkalaisia vähentämään tarpeetonta matkustamista. Tiedättehän, kuten matkoja Irakiin.


EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli