VIIKON PAKINA: Rahan ja työn orjat

28.09.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 35/2007

Mikko Majanderin uusi tutkimus kertoo vanhaa tietoa täydentäen siitä, miten SDP sai kylmän sodan kaudella pimeää rahoitusta lännestä, muun muassa Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelulta CIA:lta.


"Kommunismi pysäytettiin CIA-taaloilla.", otsikoi Uutispäivä Demari. "Suomea pidettiin lännessä dollareilla ja kruunuilla", tiesi Helsingin Sanomat. Lehden mukaan kyse oli siitä, että Suomessa "säilyisi – kaikesta painostuksesta huolimatta – länsimainen demokratia ja sananvapaus".


Näin jatketaan kylmän sodan propagandaa ja historian vääristelyä. Annetaan ymmärtää, että suomalaiset kommunistit ja Neuvostoliitto pyrkivät hävittämään Suomesta demokratian ja johtamaan maan itäisen naapurin valtapiiriin. Tämä estettiin muun muassa SDP:n saamilla länsirahoilla.


Totuus siis käännetään päälaelleen. Todellisuudessa Suomen oikeisto, myös SDP:n oikeistoainekset, yrittivät kammeta Suomen pois sotien jälkeen aloitetulta rauhantahtoisen ulkopolitiikan ja demokratian tieltä. Tässä tarkoituksessa pyrittiin kommunistinen ja kansandemokraattinen liike, ja sitä kautta työväen taistelu, nuijimaan maan rakoon.


Sen vuoksi SDP:tä muonitettiin pimeällä länsirahalla. Ei se sen puhtoisempaa ollut.* * *Lehtemme painoon mennessä ei vielä tiedetty, alkaako terveydenhuollon työntekijöiden lakko vai ei.


Jos alkaa, voimme kertoa jo etukäteen, miten valtamedia tulee siihen suhtautumaan. Kas näin:


– Lakko on väärin aloitettu ja ajoitettu, eikä lakkolaisten itsekkäisiin vaatimuksiin ole varaa suostua. Kuntatalous ei sitä kestä. Kunnallisen alan yleinen sopimus on hyvä ja ainoa oikea, eikä sitä voi ylittää.


– Lakkolaiset joutunevat lyömään päätään seinään, kunnes tajuavat tilanteensa toivottomuuden.


– Lakko vaarantaa potilasturvallisuuden, ja syyttömät kärsivät. Lakon lopettamista pakkokeinoin on harkittava.


Mistäkö tiedämme? Näin valtamedia suhtautui edellisiin lakkoihin vuosina 1983 ja 1995* * *Lopuksi "siltä varalta" lakkohuumoria:


– Et kai ole unohtanut antamiasi lupauksia tasa-arvotuposta? tiukkasivat tehyläiset ja superilaiset Jyrki Kataiselta vaalien jälkeen.


– En vielä. Antakaa minulle hieman lisäaikaa.* * *– Senkin itsekkäät tuholaiset ja murhaajat, karjui fanaattinen lakon vastustaja soittaessaan lakkotoimikuntaan.


Lakkotoimikunnan päivystäjä kuunteli purkausta aikansa ja keksi vihdoin rauhoittaa:


– Psykiatrinen hoito ei ole lakon piirissä.* * *– Sellaisia lakkoja ei taida ollakaan, joista valtamedia tykkäisi, huokasi lakkolainen toiselle.


– Ei niin, paitsi hillasoilla, maalikaupassa ja kosmetiikkaosastolla.* * *– Ettekö tiedä, mihin kutsumus teitä velvoittaa? tiukkasi työnantajapuolen edustaja terveydenhuollon työntekijältä.


– Tiedetään. Työn orjat sorron yöstä nouskaa, maan ääriin kuuluu kutsumus.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli