VIIKON PAKINA: Poliittisesti korrektia

08.09.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 32/2006.

Libanonin sota on opettanut paljon poliittisesti korrektista tavasta kertoa Israelin ja arabien välisistä konflikteista. Siitä voidaan laatia kokonainen säännöstö.


Sääntö 1: Lähi-idässä arabit hyökkäävät aina ensin, ja Israel vain "puolustaa itseään".


Sääntö 2: Arabit eivät saa tappaa israelilaisia. Sitä kutsutaan "terrorismiksi". Israelilla on oikeus tappaa arabisiviilejä. Sitä kutsutaan "itsepuolustukseksi" ja "oheisvahingoiksi".


Sääntö 3: Kun Israel tappaa liian monia siviilejä, läntinen maailma kehottaa "pidättyvyyteen". Sitä kutsutaan "kansainvälisen yhteisön reaktioksi".


Sääntö 4: Palestiinalaisilla ja libanonilaisilla ei ole oikeutta ottaa omalla alueellaan vangiksi israelilaisia sotilaita. Sitä kutsutaan "sieppaukseksi". Israelilaisilla on oikeus siepata niin monta palestiinalaista kuin he haluavat – tähän mennessä noin 10 000. Sitä kutsutaan "terrorisminvastaiseksi sodaksi".


Sääntö 5: Kun sanotaan "Hamas" tai "Hizbollah", on aina muistettava lisätä, että Syyria ja Iran tukevat niitä ja että lännessä niitä pidetään "terroristijärjestöinä". Kun sanotaan "Israel", ei saa lisätä, että USA, Nato ja EU tukevat sitä, sillä ihmiset voisivat luulla, että kyse ei ole tasavertaisten osapuolten konfliktista.


Sääntö 6: Israelin yhteydessä ei pidä mainita sanoja "miehitetyt alueet", "YK:n päätöslauselmat" ja "Geneven sopimukset", sillä ne vain saavat kuulijat ahdistuneiksi.


Sääntö 7: Israelilaiset puhuvat parempaa englantia kuin arabit. Siksi heidän on annettava puhua mahdollisimman paljon, jotta he voivat selittää säännöt 1–6. Sitä kutsutaan "puolueettomaksi journalismiksi".


Sääntö 8: Jos et hyväksy näitä sääntöjä ja suosit enemmän arabi- kuin israelilaista osapuolta, sitä kutsutaan "antisemitismiksi".* * *Totta kai myös USA:n miehityssota Irakissa on tuonut oman lisänsä tähän säännöstöön.


Sääntö 9: Ei pidä enää mainita "Irakin joukkotuhoaseista" eikä "Irakin yhteydestä syyskuun 11. päivän iskuihin", koska USA on jo myöntänyt nämä väitteensä valheiksi. Sen sijaan on korostettava, että "Irak on parempi paikka ilman Saddam Husseinia".


Sääntö 10: On otettava todesta arvailut "USA:n aikeista vetäytyä Irakista". Tähän ei sovi puhuminen Irakin öljyvarojen ryöväyksestä, maailman suurimman suurlähetystön rakentamisesta "vihreälle vyöhykkeelle" eikä 14:n sotilastukikohdan pystyttämisestä.


Sääntö 11: Kun USA:n kouluttamat ja rahoittamat kuolemanpartiot tappavat sunni- ja shiiasiviilejä, on poliittisesti korrektia puhua "terroristeista", "kehnosta turvallisuustilanteesta", "kansanryhmien välisistä väkivaltaisuuksista" ja "sisällissodasta", jonka USA pyrkii estämään.


Sääntö: 12: Arvioihin, joiden mukaan USA on jo hävinnyt Irakissa, on vastattava George W. Bushia lainaten: "Tilanne voisi olla pahempikin."* * *Muuten, tiedättekö mitä Bush sanoi äskeisessä puheessaan? Hän sanoi, että USA on yhä hyökkäysuhan alainen ja että uhka tulee jatkumaan aina marraskuun vaaleihin saakka.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli