VIIKON PAKINA: Maas" on hanki ja järki jäässä

16.12.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja 46/2005.

"Filosofi" Pentti Linkola on taas esitellyt ajatusmaailmaansa, tällä kertaa Tampereen yliopiston julkaisussa Aikalaisessa.


"Koululaiset täytyisi opettaa kyseenalaistamaan demokratia, tai ainakin keskustelemaan siitä. Toisaalta on sitten tämä ajatus, että natsismi on paha. Kukaan ei halua keskustella siitä, kuinka loistava filosofia se oikeasti oli. Oliko siinä muutakin pahaa kuin se, että se hävisi toisen maailmansodan?", Linkola kyselee.


"Suurelta osin" natsismi oli Linkolan mukaan "erittäin hieno filosofia".


Toden totta. Linkolan mielestä ihminen ylipäänsä on kelvoton ja vahingollinen olio. Loistava ja hieno natsismi vei tämän ajatuksen käytäntöön. Kaikki ali-ihmisiksi luokitellut piti tappaa. Ja koska natsismin loistavaan ideologiaan kuului sotimisen välttämättömyys, myös suuren osan yli-ihmisiksi korotetuista tuli kuolla muutamien harvojen elämän ja kuoleman herrojen edestä.


Akatemiatutkija Matti Hyvärinen kirjoitti Linkolan ajatuksista vimmastuneen kommentin Helsingin Sanomiin. Erityisesti hän tuntui paheksuvan sitä, että Linkola oli päästetty kehumaan natsismia yliopiston julkaisuun.


Hyväriseltä on tainnut jäädä huomaamatta, että natsismin kehuminen tai ainakin puolustaminen on maassamme laajemminkin hovikelpoista. Ei yhtä suorasukaisesti kuin Linkola sen tekee, mutta kuitenkin.


Vähänkös päättyvänä vuonnakin on ihan valtiovallan myötävaikutuksella ylistetty liittoutumista Natsi-Saksan kanssa, hyökkäyssotaa sen rinnalla ja sen suurenmoista apua "torjuntavoiton" turvaamiseksi.


Ja vähänkös äskeisessä sotasyyllisyysseminaarissa Lasse Lehtisen ja Hannu Rautkallion johdolla ylistettiin natsismin voiton varaan korttinsa pelanneita Risto Rytiä, Väinö Tanneria ja kumppaneita kansakunnan sankareiksi ja sijaiskärsijöiksi.



* * * * *


Sitten kevyempään aiheeseen. Pikkujoulut alkavat olla tältä vuodelta lusittu, ja on yhteenvedon aika. Pikkujoulut voidaan luokitella muun muassa seuraavanlaisiin:


Kristoffer Kolumbus -pikkujoulut: Et tiedä mihin olit menossa, etkä perille päästyäsi tiedä missä mahdat olla, mutta koko reissu menee valtion piikkiin.


Tuhkimo-pikkujoulut: Tulet kotiin ilman toista(kin) kenkää.


Prinsessa Ruusunen -pikkujoulut: Sammut sadaksi vuodeksi.


Lumikki-pikkujoulut: Heräät aamulla seitsemän miehen kanssa.


Keisarin uudet vaatteet -pikkujoulut: Heräät aamulla alasti kadulla.


Nalle Puh -pikkujoulut: Aamukankeudessa et saa sormia varpaisiin ja hampaissasi on plakkia kuin olisit pessyt ne hunajalla.


Roope Ankka -pikkujoulut: Olet hommannut ison kasan rahaa ilman housuja.


Mikki Hiiri -pikkujoulut: Korvat ovat turvonneet palloiksi, käsissäsi ovat valkoiset käsineet, mutta frakista ei ole tietoakaan.


Iso Paha Susi -pikkujoulut: Henki haisee niin pahalle, että voit puhaltamalla kaataa ladon.


Moby Dick -pikkujoulut: Jokin hakkaa sisuskalujasi ja tahtoo ulos.


Suomalainen pikkujoulu: Lompakko tyhjä, kännykkä hukassa, päässä soi Tango Delirium etkä uskalla edes vilkaista, kuka vieressäsi kuorsaa.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli