VIIKON PAKINA: Älkää uskoko

15.06.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 24/2007

On ihan pakko siirtää suunniteltua tupakkapakinaa tuonnemmaksi ja uhrata tämä tila tuoreille maailmantapahtumille ja valtamedian valehtelulle.


Hamasin ja Fatahin väliset yhteenotot uhkaavat johtaa täyteen sisällissotaan Palestiinassa, kertoo valtamedia.


Valhetta. Vaikka yhteenottojen toisena osapuolena onkin fatahilaisia, kyse ei perimmältään ole Hamasin ja Fatahin välisestä taistelusta. Kyse on USA:n ja Israelin operaatiosta viime vaalien tuloksen mitätöimiseksi, palestiinalaishallituksen hajottamiseksi ja alueen suistamiseksi täydelliseen kaaokseen. Tyypillistä hajota ja hallitse -politiikkaa siis. Tiedonantaja kertoi 25.5. tästä tarkemmin.* * *"Irakin Samarrassa sunnikapinalliset räjäyttivät keskiviikkoaamuna shiioille tärkeän al-Askarin Kultaisen moskeijan", kertoi Helsingin Sanomat (Osa mediasta puhui myös "al-Qaidasta".)


Valhetta. Sunnit ja shiiat kunnioittavat toisensa pyhiä paikkoja. Ei ole minkäänlaista järkeä, että sunnit pommittaisivat shiiamoskeijoita. Uskonryhmien väkivalta ei palvele sunneja eikä shiioja. Se palvelee miehittäjiä.


Sunnilainen muslimiuskonoppineiden yhdistys kysyy myös, miten räjäyttäjät saattoivat päästä moskeijaan, jota lähes sata Irakin nukkehallituksen sotilasta ja poliisia, mukaan lukien tarkka-ampujat ympäröivillä katoilla, vartioi yötä päivää ja joka on ollut suljettuna yleisöltä viime vuoden räjäytyksestä lähtien.


Sekä sunnit että shiiat pitävät ilmeisenä, että tämän kuten viimevuotisenkin räjäytyksen takana oli USA apureineen. Samaa mieltä ovat shiiojen uskonnolliset johtajat Muqtada al-Sadr ja ajatolla Sheikh Mohammed Ishaq


Kyse on hajota ja hallitse -taktiikasta, jolla yritetään uskonryhmien välisiä väkivaltaisuuksia lietsomalla helpottaa miehittäjien yhä epätoivoisempaa tilannetta.* * *Venäjä isottelee, rähjää, uhkailee, kiristää ja lietsoo uutta kylmää sotaa, kertoo Hesari päivittäin.


Valhetta, jolla aggression kohteesta tehdään syyllinen. USA kuvitteli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen saavansa helposti ylivallan koko maailmassa. Venäjän ja myös Kiinan nopea voimistuminen sekä niiden ja muiden valtioiden yhteistyöverkostojen laajentuminen ovat kuitenkin romuttaneet USA:n maailmanherruushaaveet.


Siksi USA:n politiikka on saanut yhä aggressiivisemman luonteen. Se käy hyökkäyssotia, ympäröi Venäjää tukikohdilla, yrittää vallata energialähteitä ja kuljetusreittejä ja rakentaa ohjusjärjestelmiä, jotka uhkaavat Venäjää ja koko maailman tasapainoa.


Tästä ja vain tästä syystä lännessä, myös Suomessa, on nyt käynnissä raivokas Venäjän vastainen kampanja.* * *Onneksi suomalaisilla on vastustuskykyä. Nato-jäsenyyden kannatus ei ole noussut. Ja Hesarin julkaistua parin sivun valitusvirren siitä, miten pitkään Tarja Halonen on odottanut kutsua Valkoiseen taloon, Ylen aikainen kysyi mielipidettä kuuntelijoilta. Yli 80 prosenttia vastasi: Ei ole väliksi, parempi pysyä poissa.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli