VIIKON PAKINA: Kävelevä katastrofi

21.08.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 30/21.8.2009

Ei ole mukavaa myöntää olleensa oikeassa. Tällä palstalla sanottiin viime vuoden huhtikuussa, että Ilkka Kanervan korvaaminen Alexander Stubbilla voi johtaa ojasta allikkoon ja että Stubbin lausuntojen nimittäminen puberteettisiksi olisi loukkaus kaikkia murrosikäisiä kohtaan.


Stubb paljastuu kerta toisensa jälkeen täydellisen ammattitaidottomaksi hölösuuksi. Otetaan vaikka vain tämä tuorein moka.


Stubb sanoi runsas viikko sitten Ylen ruotsinkielisissä uutisissa, että Kirkon Ulkomaanapu halusi vain mainostaa toimintaansa vaatiessaan perusteellista tutkimusta Israelin viime tammikuussa Gazassa ohjusiskulla tuhoamasta klinikasta.


Stubb vertasi klinikan tuhoamista matkapuhelimen varastamiseen ja siihen, että varkauden uhri pyytäisi apua ulkoministeriltä. Stubbin mukaan Kirkon Ulkomaanapu haluaa vain nostaa omaa brändiään.


Kun asiasta nousi kohu, Stubb pyysi kommenttejaan anteeksi: "Täysin mun moka ja mä pyydän anteeksi. En tiennyt, että mikrofonit oli päällä. Kysymys oli huonosta herjasta."


Eli Stubbin mukaan ongelma oli se, että mikrofonit olivat päällä. Muuten huonoja herjoja sopii heitellä.



* * *



Oli vain onnellinen sattuma, että Stubbin herja ei ollut sananmukaisesti verinen. Israelin tuusan nuuskaksi pommittama klinikka oli nimittäin tyhjillään, koska se oli suljettu Israelin Gazaan tekemän hyökkäyksen vuoksi.


Israel lupasi selvityksen klinikan tuhoamisesta. Mitään oikeaa selvitystä ei ole tehty eikä korvauksia maksettu.


Samaan aikaan Israelin pommit tuhosivat myös siviilejä täynnä olevia taloja sekä YK:n ruoka- ja lääkevarastoja. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tuomitsi jälkimmäisen jyrkästi haluten kai näin nostaa YK:n brändiä.



* * *



Voidaan kuvitella, mitä Stubb sanoisi esimerkiksi USA:n ja Naton rikoksista Afganistanissa ilman auki olevia mikrofoneja. Tämä on vain kuvittelua, sillä Stubb ei ole sanonut näistä rikoksista mitään.


USA:n ja Naton suojelema huumekauppa: "Talebanithan huumekauppaa harjoittavat ja yrittävät vain vierittää syyn viattomien niskaan."


USA:n ja Naton murhapommitukset valkoisella fosforilla ja köyhdytetyllä uraanilla terästetyillä ammuksilla: "Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa, you know."


Jättimäiset vaalipetokset USA:n ja Naton suojeluksessa: "Tärkeintähän on oikea vaalitulos, that’s the point."


Nukkepresidentti Hamid Karzain hyväksymä aviollisen raiskausoikeuden sisältävä perhelaki: "To be honest, sikahan se on, mutta meidän sika. Ja pitäessään asiasta meteliä ihmisoikeus- ja naisjärjestöt haluaa vaan kiillottaa omaa kilpeään."



* * *



Tiedättekö muuten, että Alex Stubb on kovien kokemustensa opastamana löytänyt kokoomuksen korvakampanjaan hyvin sopivan Elvis Presleyn vanhan hitin Seinillä on korvat:


"Mua kuunnellaan, sillä seinilläkin korvat on, joka askelen lyhyen, joka sanan hiljaisen, seinät kuulla nyt voi, mutta kuulla ei ne saa, kun suuni avaan mikit suljetaan."



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli