VIIKON PAKINA: Jyrki-Boy, Nalle ja Kevätpörriäinen

28.04.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 17/2006.

Viime aikoina on taas lausuttu kuolemattomia ajatuksia, ja Kevätpörriäinen on ilmestynyt.


Pikainenkin silmäys Kevätpörriäiseen osoittaa, että koululaisilla on paljon viisaampia ajatuksia kuin esimerkiksi Jyrki "Boy" Kataisella ja Björn "Nalle" Wahlroosilla.


Puhumattakaan Olli Ihamäestä, joka hehkutti radiossa tuntitolkulla Neuvostoliiton vastaisista sodista – natsiarmeijan Suomesta karkottamisen kunniaksi perustettuna veteraanipäivänä.* * *


Kokoomuksen puheenjohtaja Katainen ehdotti Helsingin Sanomissa, että yksi prosentti sosiaali- ja terveysministeriön budjetista osoitettaisiin kansalaisjärjestöille, jotka voisivat nykyistä laajemmin huolehtia etenkin lasten ja vanhusten hoidosta.


Lapsia ja vanhuksia voivat kokoomuslaisen ajattelun mukaan hoitaa ketkä tahansa. Siinä menivät samalla terveiset lapsia ja vanhuksia työkseen hoitaville naisille: teidän työnne nyt osaa tehdä kuka tahansa hyvää tarkoittava amatööri ilman palkkaa!


Erityisen nerokkaasti Jyrki-Boy käänsi termin "ulkoistaminen" nurin niskoin. Samalla kun hän ehdotti lasten ja vanhusten hoidon ulkoistamista julkiselta vallalta kansalaisjärjestöille, hän vaati, ettei tätä hoitoa saa "ulkoistaa" julkiselle vallalle.* * *


Sammon konsernijohtaja Wahlroos puolestaan väitti OAJ:n kevätseminaarissa, että ilmainen koulutus kannustaa väärinkäytöksiin. Sellaisiksi hän mainitsi muun muassa ikäihmisten väitöskirjaharrastukset ja tuplatutkinnot.


Nalle onkin oikea mies moittimaan hyötymistä yhteiskunnan kustannuksella.


Keväällä 2000 valtion silloin omistama Sampo-Leonia osti valtiovarainministerien Sauli Niinistön ja Suvi-Anne Siimeksen päätöksellä Wahlroosin omistaman Mandatumin osakkeet 50 miljoonan markan ylihintaan. Nalle pääsi samalla Sampo-Leonian omistajaksi.


Valtionvallan avittaman Wahlroosin omistuksen arvo Sammossa oli viime vuoden marraskuussa 155 miljoonaa euroa. Suomen suurituloisimpien listalla Nalle oli vuoden 2004 verotilastojen mukaan kolmantena 16 967 018 euron nettotuloilla.


Nalle viljelee myös kartanossaan harrastuksekseen sokerijuurikasta. Valtion jakaa sokerijuurikkaan viljelyyn maataloustukea, ja Nalle on yksi suurimpia tuen saajia.


Kun Wahlroos moitti "ilmaista" koulutusta, hän ilmeiseesti tarkoitti maksutonta koulutusta. Ilmaista koulutustahan ei ole, kaikki maksetaan verovaroilla. Vain Nalle on saanut suuret etunsa valtiolta ilmaiseksi.* * *


Tähän loppuun sopinee pari vitsiä Kevätpörriäisestä:


Miten sanotaan savoksi Tarzan, viidakon kuningas?


– Tartsani, pöhheikön piällysmies.* * *


Opettaja: – Kun näytät todistuksen isällesi, hän saa totisesti harmaita hiuksia!


Pikku-Kalle: – No siitä hän tulee kyllä ilahtumaan, hänhän on ollut jo 5 vuotta ihan kalju!EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli