VIIKON PAKINA: Johan on messut

20.03.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 12 / 28.3.2008

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok) osallistuu Turun Mikaelinkirkon Tuomasmessuun pääsiäislauantaina. Hän kantaa kirkkoon sisään suurikokoisen ristin yhdessä turkulaisen mallialan yrittäjän Marjo Sjöroosin kanssa ja lukee epistolatekstin. Saarnan pitää entinen piispa, kansanedustaja Ilkka Kantola (sd).


Tapahtumassa on suurta symboliikkaa. Kanervakin on fariseusten tuomitsemana ja pilkkahuutojen saattelemana joutunut kantamaan ristiään. Ja kuten Jeesus ristinkuolemansa jälkeen nousi kuolleista, niin Ikekin nousee ja näyttää vainoajilleen taivaan merkit.


Suotta Jyrki Katainen kiirehti pelastamaan itseään ja kokoomusta Kanerva-kohulta tokaisemalla, että "pikkaisen kyrsii". Mutta tulipahan suomen kieleen uusi teonsana. Tähän saakkahan on ollut vain leipää, varsinkin huonoa tai kuivunutta leipää merkitsevä nimisana "kyrsä"


Kaikki vinoilut siitä, että Iken olisi pikemminkin pitänyt osallistua eukonkantokilpailuun, ovat pyhäinhäväistystä.


Toiseksi ristin kantajaksi nainen mallialalta sopii mainiosti. Mallialahan koskettaa intiimisti Iken ristintietä.


Tuomasmessun järjestävät Suomen liikemiesten lähetysliitto ja Turun tuomasyhteisö.* * *Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen kertoo itse kuulleensa Kanervan esiintymisestä vasta viime tiistaina, mutta sanoo, että Ike sopii ihan hyvin tekstiä näppäil! siis lukemaan.


Sitä paitsi messun tuottaja ja juontaja Kari Kouki vahvistaa, että Iken esiintymisestä sovittiin jo Turun Osuuskaupan uudenvuoden vastaanotolla, eikä silloin ollut vielä tietoa tekstiviestikohusta. Hän muistuttaa, että Ike varmisti vielä hiljattain tulonsa tekstiviest! sähköpostitse.


Nyt Kanervan messuesiintymisestä noussut julkisuus voi Koukin mukaan jopa tuoda kirkkoon lisää väkeä


Mikaelinkirkkoon mahtuu noin 1 300 ihmistä, joten tilat voivat käydä ahtaiksi. Toimittajat ja kuvaajat ovat sankoin joukoin tulvimassa Turkuun ja saattavat täyttää jopa puolet kirkkosalista.


Eikö liikemiesten lähetysliiton olisi viisasta yrittää vielä vaihtaa Mikaelinkirkko Tuomiokirkkoon – varsinkin kun messu televisioidaan?* * *Messun järjestäjät ja Turun poliisi ovat tiettävästi pohtineet, onko syytä varautua terrorismiuhkaan.


Yli 2000 vuotta sitten muuan terroristi kuulemma riehui jossakin kirkossa, ajoi sieltä ulos kaupustelijoita ja rahanvaihtajia ja mesosi: "On kirjoitettu: "Minun huoneeni on oleva rukouksen huone." Mutta te olette tehneet siitä rosvojen luolan."


Palaverissa päädyttiin kuitenkin siihen, että kyseisen hullun tulo Turkuun ei ole kovin todennäköistä. Jos tulee, niin pampulla päähän vaan.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli