VIIKON PAKINA: Holokaustia ei ole

11.08.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 28/2006.

Hirveä siviilien teurastus ja hävitys Libanonissa? Suorastaan holokausti?


Eihän toki. Israel on sivistysvaltio, joka ei tahallaan murhaa siviilejä. "Israel pyrkii kaikin keinoin välttämään siviiliuhreja", sanoo pääministeri Ehud Olmert.


Kuolleet ovat vain oheisvahinkoja. Ja oheisvahinkoja seuraa siitä, että Hizbollah-sissit piileskelevät ja ampuvat rakettejaan sukulaistensa ja uskonveljiensä seasta. Siviilien kuolemat ovat siis, kuten Israelin demari Shimon Peres sanoo, "kokonaan Hizbollahin syytä".


Israelin mukaan Hizbollah myös kavalasti lavastaa tapettujen siviilien määrän suuremmaksi kuin se onkaan rahtaamalla lisää ruumiita raunioihin ja näyttämällä samoja ruumiskasoja moneen kertaan.


Ja sitten Libanonin pääministeri Fuad Siniora, iso mies, pannaan tv:hen pillittämään siviiliuhreja.


Israelin ulkoministeri Tzipi Livni vastasikin hänelle topakasti: "Sinioran olisi parempi pyyhkiä pois kyyneleensä ja tehdä niin kuin me sanomme ja lakata kertomasta jokaiselle kuinka kauheaa se on."



* * *



Israelin vastavalistustyö onkin tuottanut hedelmää. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen Fox-televisiokanavan uutisissa haastateltu sanoi: "Arabit ovat keksineet paljon tarinoita. En usko, että Israel todella pommittaa Libanonia."


Länsimediassa ei ole yleensä menty näin pitkälle. Mutta kun mitään holokaustia ei ole olemassa eikä siviilien joukkomurhista siis ole mitään kerrottavaa, on kerrottava juonista, joilla Israelista yritetään tehdä syyllistä.


Tällainen jymypaukku oli sen paljastaminen, että Reutersin libanonilainen freelancekuvaaja Adnan Hajj oli Beirutin pommituksista ottamassaan kuvassa erehtynyt korostamaan kaupungin ylle nousevia savupatsaita. Siitä tehtiin Suomenkin valtamediassa monta isoa juttua tyyliin "Näin maailmaa huijattiin".


Saman tien ihmeteltiin, miksi kahden eri uutistoimiston kahden viikon välein ottamissa kuvissa esiintyy samalta näyttävä, kuolleita omaisiaan sureva itkevä nainen. Kuvat bonganneita nettiblokkaajia siteeraten epäiltiin, että nainen on Hizbollahin palkkaama "ammattisurija".


Sehän oli tietysti poissuljettu, että nainen olisi menettänyt omaisiaan kahden viikon välein. Kun kerran ne savupatsaatkin Beirutin yllä olivat liioiteltuja. Ammattisurija mikä ammattisurija!



* * *



Kukaan valtamedian tutkiva journalisti ei tullut penkoneeksi selville sitäkään, että Israelin tiedustelupalvelut ja muut "käsivarret" olivat jo ennen hyökkäystä perustaneet nettisivuja ja värvänneet luotettuja nettiblokkaajia saattamaan kaikki Libanonista kertovat kauhukuvat epäluotettaviksi. Samassa tarkoituksessa nettisivuille syötetään myös kuvia Irakista.


Ihan vain sen varmistamiseksi, että Israel on sodan viaton uhri.



* * *



Mitään holokaustia ei ole. Kyse on vain "uuden Lähi-idän synnytyspoltoista", sanoo USA:n ulkoministeri Condoleezza Rice. Ja Condihan on alan asiantuntija, vaikka ei olekaan synnyttänyt yhtään lasta.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli