VIIKON PAKINA: Hirviöitä meidän nurkissa

26.05.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 21/2006.

Hirviölordit ovat kaapanneet Suomen. Koko maa on näiden herrojen vallassa ja polvillaan niiden edessä. Koko maa vannoo niiden nimeen.


Poliittiset vallanpitäjät pääministeri Matti Vanhasesta lähtien kumartavat niille ja alistuvat niiden tahtoon. Valtamedia tulvii niiden ylistystä.


Vain harvat uskaltavat olla kriittisiä niitä kohtaan. Vain rohkeimmat uskaltavat nousta vastarintaan.


Juuri ääntäkään ei kuulu paitsi vallalla oleva ääni. Ja markkinoilla sanoo hirviövalta ääneen: tämä on vasta alkua.* * *Hirviöherrat kerskuvat antaneensa kasvojen kohotusta Suomelle ja aloittaneensa uuden ajan. Ne kehuvat olevansa edelläkävijöitä. Ne retostavat antaneensa potkun munille muille. Ne vakuuttavat, että niiden linja on lopullisesti voittanut.


Hirviölordit vaativat kaikkia laulamaan ylistysvirttä itselleen. Hallelujaa! Ylistäkää herroja!


Ne julistavat, että vain niiden oppeihin ja toimintaan todella uskovat pelastuvat, ja vaativat kaikkia pysymään uskossaan vahvoina. Ne uhkaavat, että kaikki, jotka eivät usko ja tee niiden mielen mukaan, joutuvat helvettiin.


Hirviöherrat rynnistävät yli maan kuin hunnit. Ensin ne saavat väen pyörryksiin ja nirvanaan. Mutta minkä yli ne ovat kulkeneet, siinä ei maa viheriöi eikä ruoho kasva.


Niillä on kova meininki. Ja niiden pyrotekniikka on sellaista, että sen avulla voidaan panna tuhkaksi kokonaisia paikkakuntia. Jälkeen jää tehdashallien savuavia raunioita, kuolevia taajamia ja hammastenkiristystä.* * *Hirviöiden päälordi julistaa, että hirviöherrojen menestys johtuu riskinotosta. Päälordi kaipaa Suomeen reipasta riskinottoa. Päälordin mielestä niin poliitikot, yritykset kuin tavalliset ihmisetkin ovat Suomessa aivan liian turvallisuushakuisia. "Täällä on hurja haku kohti turvallisuutta."


Päälordi itse on paras esimerkki hirviöherrojen rohkeasta riskinotosta. Jorma Ollila on viimeksi kuluneen vuoden aikana ollut Nokian, UPM:n ja Fordin hallitusten jäsenenä päättämässä yhteensä noin 35 000 työntekijän irtisanomisista. Näin hän on auttanut tavallisia ihmisiä luopumaan turvallisuushakuisuudesta ja aloittamaan uuden jännittävän, riskejä ottavan elämän.


Samaan aikaan päälordi on riskejä pelottomasti ottaen kasvattanut omia tulojaan 1 338 641 eurolla ja nostanut vuositulonsa noin viiteen miljoonaan euroon. Tästä näemme, että turvallisuushakuisuudesta luopuminen kannattaa.


Omistajahirviöherratkaan eivät ole kaihtaneet riskinottoa. Viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana ne ovat ottaneet itselleen osinkoina pörssiyhtiöistä lähes 43 miljardia euroa, kaikista yhtiöistä noin 86 miljardia.* * *Mitä jos päälordi Ollilan neuvoa noudattaen luopuisimme turvallisuushakuisuudesta, ottaisimme riskin ja sanoa paukauttaisimme: Eihän hirviöherroilla ole vaatteita!EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli