VIIKON PAKINA: "Haihattelua" ja "realismia"

02.10.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja 36/2.10.2009

– Mitä sinä oikein puuhaat, Pulteri? Miksi sinä yrität sitoa sitä kepakkoa siihen kivensärmään?


– Kehitän uutta työkalua, kirvestä. Olis meinaan kirveellä töitä. Voisi hakata puita, metsästää eläimiä ja sen sellaista.


– Hunsvotti, haihattelija! Eihän nyt ole realistisia mahdollisuuksia mokomaan. Juuria syömällä tässä on nyt elettävä ja niiden keräämisestä sinun täytyy kantaa yhteistä vastuuta. Mars matkaan niin kuin olisit jo!



* * *



– Mittansa kaikella on, rajat tarkoin määrätyt myöskin. Ja minun mitta on täynnä nyt, pojat. Olen kyllästynyt olemaan orja. Nyt täytyy tehdä kapina tai meidät sotketaan suohon. Kuka on samaa mieltä?


– Älä hulluttele, Spartacus! Tuollaiseen vastuuttomaan puuhaan ei kyllä lähdetä mukaan. Me orjathan olemme kuin ihmisen raajat ja orjanomistaja taas on niin kuin vatsa. Niin sanoo isäntä ja se on realiteetti. Jos rupeamme vatsaa vastaan kapinoimaan, niin turmioon joudumme. Niin että älä sinä yhtään agiteeraa!



* * *



– Ei jumalauta, tästä olot vaan pahenee, jos me talonpojat ei panna aatelisherroille kovaa kovaa vastaan. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit ei hanki.


– On sulla jutut, Jaakko Ilkka. Hei kuulkaas kaikki, mitä Ilkan poika puhuu. Sillä on vissiinkin sahajauhot kastuneet.


– Niin taitaa olla. Jalkapuuhun tai hullujenhuoneeseen joutaa koko mies. Ei sen vertaa tajua, että me ja aatelisherrat ollaan tässä yhteiskunnassa sidoksissa toisiimme. Vaatimukset täytyy mitoittaa realistisesti. Nyt ei talonpojan asemaa voida auttaa muutoin kuin auttamalla samalla aatelisherroja. Se on pienempi paha kuin tuommoinen syyttely ja herjojen heittely.



* * *



– Nyt tarvitaan vallankumouksellista politiikkaa ja jokapäiväistä joukkotaistelua. Vain se voi pelastaa maan täydelliseltä katastrofilta. On käytävä käsiksi kapitalistien voittoihin ja etuoikeuksiin. Ei mitään sovittelua suurpääoman kanssa! Rauhaa, leipää, maata! Kaikki valta neuvostoille!


– Jaa, jaa, tuo on sitä Leninin tyypillistä huutokauppapolitiikkaa. On helppo esittää ylettömiä ja epärealistisia vaatimuksia, kun ei kanna mitään vastuuta. Minun mielestäni porvaristo ja työväki ovat väistämättä tässä ikään kuin samassa veneessä, joka pahasti vuotaa. On toimittava kaikilla tasoilla, ettei se uppoaisi. Minkäs sille voi, jos siinä samassa kapitalistit tulevat autetuiksi.


– Olen samaa mieltä. Voimasuhteet ovat sellaiset, ettei nyt voida harjoittaa parempaa politiikkaa kuin harjoitetaan.. Nyt täytyy tietää mistä voidaan kamppailla ja mistä ei. Olen varma, että realistisesti ajatteleva työväki jättää omaan arvoonsa Leninin edesvastuuttoman kiihotuksen.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli