VIIKON PAKINA: Eurooppalaisia hölösuita

13.06.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 24 / 13.6.2008

Ette ikinä uskoisi, miten avomielisesti Länsi-Euroopan suuret johtajat ovat lörpötelleet EU:n perustuslaista eli Lissabonin sopimuksesta, kansanäänestysten turmiollisuudesta ja kansalaistensa huijaamisesta.


Tästä lähtien uskotte



* * *



"Yleinen mielipide tullaan johtamaan tietämättään hyväksymään ehdotukset, joita me emme uskalla esittää heille suoraan! Kaikki aikaisemmat ehdotukset tulevat olemaan uudessa tekstissä, mutta ne tulevat olemaan jollain tavoin piilotettuja ja naamioituja." (Valéry Giscard d"Estaing, 4.6.07)


"Perustuslaillisen sopimuksen tarkoitus oli olla ymmärrettävämpi, tämän sopimuksen tarkoitus on olla lukukelvoton! Perustuslain tarkoituksena oli olla selvä, kun taas tämän sopimuksen oli oltava epäselvä. Se on onnistunut." (Karel de Gucht, 23.6.07)


"Hyvä juttu on, että kaikki symboliset elementit ovat häipyneet ja että se mikä todella merkitsee, ydin, on jäljellä." (Anders Fogh Rasmussen, 25.6.07)


"Sisältö mistä sovittiin vuonna 2004 on säilytetty. Se mikä on häipynyt on termi "perustuslaki"." (Dermot Ahern, 25.6.07)


"Mitä tulee perustuslailliseen sopimukseen nyt esitettyihin muutoksiin, useimmat ovat esitystapaan liittyviä muutoksia, joilla ei ole käytännöllistä vaikutusta. Ne on yksinkertaisesti tarkoitettu tekemään tietyille hallitusten johtajille mahdolliseksi myydä kansoilleen ajatus parlamentaarisesta eikä kansanäänestyksen avulla tapahtuvasta ratifioinnista." (Garret FitzGerald, 30.6.07)


"Kansanäänestykset tekevät eurooppalaisten sopimusten hyväksymisprosessista paljon monimutkaisemman ja ennustamattomamman! Jos kansanäänestys olisi täytynyt pitää Euroopan yhteisön luomisesta tai euron käyttöön ottamisesta, niin luuletteko että nämä olisi hyväksytty?" (Jose M. Barroso, 8.2.07)


"Hyvä asia olla kutsumatta sitä perustuslaiksi on se, että kukaan ei voi vaatia siitä kansanäänestystä." (Giuliano Amato, 21.2.07)


"He päättivät, että asiakirjan pitäisi olla mahdoton lukea. Jos se on mahdoton lukea, se ei ole perustuslaillinen, se oli eräänlainen oivallus! Tarkoituksella tehdä kansalaisistamme tyytyväisiä tuottaa asiakirja, jota he eivät tule koskaan ymmärtämään!... Kuka tahansa pääministeri – kuvitelkaa Britannian pääministeriä – voi mennä alahuoneeseen ja sanoa "Katsokaan, näettehän, se on täysin mahdoton lukea, se on tyypillinen Brysselin sopimus, ei mitään uutta, ei tarvetta kansanäänestykseen."" (Giuliano Amato, 12.7.07)


"Kansanäänestys nyt saattaisi Euroopan vaaraan. Ei tulisi olemaan mitään sopimusta, jos meillä olisi kansanäänestys Ranskassa, jota taas seuraisi kansanäänestys Britanniassa." (Nicolas Sarkozy, 14.11.07)



* * *



Meidänpä johtajamme eivät ole tuollaisia hölösuita. Heitä sen sijaan vaivaa huono muisti. Kai se johtuu kulttuurieroista.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli