VIIKON KOLUMNI: Toivotalkoista Punikkilaan

12.12.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 46 / 12.12.2008

Kokoomuspuolue on käyttänyt viime vaaleissa hyvin tuttuja termejä. On puhuttu vastakkainasettelusta, on puhuttu työstä, on puhuttu talkoista.


Kokoomuslaiset ovat eritoten innostuneet työväenliikkeen perinteisestä vahvasta voimasta, talkootyöstä. He ovat lanseeranneet "Toivotalkoot". Talkoot ovat vain tarkoittaneet porvaristolle vähän muuta kuin meille. Vai mitä pitäisi olla mieltä vaikkapa seuraavista talkootouhuista: "Toivotalkoot Mäntymäen vanhainkodilla Viialassa. Omat haravat mukaan... Roskien siivousta Elimäen keskustassa..." Kalliin nelivärikunnallisvaaliohjelman koristeeksi kokoomus oli myös liittänyt koreita kuvia aktiiveistaan muun muassa ulkoiluttamassa vanhainkodin asukkaita.


Jos kokoomuslainen kuntien kurjistamispolitiikka on saanut pihat paskaantumaan ja vanhukset hoitajien vähentämisen myötä heitteille, nyt kokoomuslaiset ovat rientäneet talkoilla korjaamaan jälkiään. Mieleen ei tietenkään ole tullut korjata näitä erheitä valtuustoissa, kuten me olemme vaatineet.


Surkuhupaisimmat talkoot löytyivät kuitenkin Politiikan tuuletustalkoiden alta. Näissä talkoiltiin kunnallisvaalitapahtumien merkeissä muun muassa Leppävaarassa. Tapiolassa taasen järjestettiin Nuorten grillitalkoot. Tarjolla oli "huikopalaa ja juttutuokioita yöväelle taksiaseman lähellä."


Kauan ei tätä talkoointoa kuitenkaan kestänyt. Toivotalkoiden nettisivuilta ei löydy enää yhtään tulevaa talkookohdetta. Eipä tietenkään, ovathan kunnallisvaalit jo ohi.* * *Jos me ryhtyisimme käyttämään "väärin" kokoomuksen perinteistä retoriikkaa, ottaisimme sen omaksemme, nousisi varmasti pikkusieluisten pikkuporvarien suuri äläkkä. Jo porvarien pieni satiirinen kritisointi täyttää iltapäivälehdet itkuvirrellä, kuten SAK:n taannoinen presidentin vaalikampanjamainos tai demarien kunnallisvaalien aikainen, kokoomuksen vaalimainosta irvaileva pilapiirros osoittivat.


Samaan aikaan kykypuolueen nuorisojärjestö saa rauhassa pitää pystyssä nettisivustoa www.punikkila.fi. Sivulla kerrotaan hauskasti, "millaista olisi elää sosiaalidemokraattisessa ihanneyhteiskunnassa."


Vastakohdaksi sivulla esitellään Porvarlahti. Kokoomusnuorten sanoin oikeistolainen ihanneyhteiskunta. Nuorisojärjestö kysyy "millaisessa kunnassa sinä haluat asua?"


Käy itse katsomassa nettisivua, ja nosta siitä äläkkä. Porvarlahden kohdalla on unohtunut mainita yksi tärkeä seikka. Nimittäin se, miten siellä voisi suurin osa kansasta, joka siellä eläisi – jos edes eläisi.JUHA SÄIJÄLÄ


Kirjoittaja on turkulainen toimittaja ja Iloiset veronmaksajat ry:n pääsihteeri.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli