Vielä journalistimurhista

20.10.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 38/2006.

C.S. Lewisin tieteisromaanissa Piinattu planeetta valtiota hallitsevalla salaisella järjestöllä on agenttejaan kirjoittamassa sanomalehtiin poliittisen kirjon laidasta laitaan naamioidakseen valtansa vaikutelmalla moniarvoisuudesta. Tämän päivän lännessä sitä vastoin jopa moniarvoisuuden vaikutelma on näköjään heitetty romukoppaan.


Venäläisen journalistin Anna Politkovskajan murhasta on lännen, myös Suomen, ns. vapaassa valtamediassa puhuttu monoliittisella yksimielisyydellä.


Yksimielisesti ja lähes samoin sanoin on todettu, että Politkovskaja oli viimeisiä rohkeita journalisteja, joka uskalsi uhmata Venäjän vallanpitäjiä ja joutui maksamaan tästä hengellään.


Yksimielisesti ja lähes samoin sanoin on myös syytetty murhasta presidentti Vladimir Putinia ja hänen hallintoaan. Joko suoraan murhan tilaamisesta tai epäsuorasti hyökkäämisestä "riippumatonta mediaa" vastaan ja "oikeudettomuuden ilmapiirin luomisesta".


Tässä yhteydessä länsimediassa on viitattu muihin journalisteihin, jotka ovat joutuneet samanlaisten palkkamurhien kohteiksi, ja mainittu viimeisin ennen Politkovskajaa, Moskovassa 9.7.2004 murhattu Forbes-lehden Venäjän-painoksen amerikkalainen päätoimittaja Paul Klebnikov. Mutta yksikään media on ole vaivautunut mainitsemaan, ettei kukaan ole koskaan väittänyt Venäjän hallituksen olleen Klebnikovin murhan takana.....(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli