Vetoomus Metallille: hylätkää kilpailukykysopimus!

08.06.2016 - 12:15

Metallityöväen liiton valtuuston jäsenet ovat saaneet voimakkaan vetoomuksen SAK:n sisälle perustetulta oppositiolta, Ammattiosastojen Yhteistyöverkostolta, hylätä kilpailukykysopimus (kiky). Verkosto ruotii kikyn heikkouksia ja moittii SAK:ta liiasta sinisilmäisyydestä maan hallitusta kohtaan.

– Ei ole mitään takeita siitäkään, etteikö mahdollisia tuloveron kevennyksiä seuraisi muiden verojen ja maksujen korotuksia, tekstissä todetaan.

Talousongelmat ovat yhteistyöverkoston mukaan maan rajat ylittäviä, eivätkä ne ole seurausta kotimaisen työvoiman hinnasta. Tuottavuutta verkosto nostaisi ennen muuta työaikaa lyhentämällä. – Myöskään työllisyyttä parantavaa vaikutusta kilpailukykysopimuksella ei ole osoitettu olevan. Katsomme, että työtätekevät ovat tässä yksinomaan häviäjän asemassa, vetoomuksessa jatketaan.

Ammattiosastojen yhteistyöverkosto näkee, että hallitus saa vapaan kentän ajaa leikkauksiaan, jos ay-liikkeen kädet sidotaan kilpailukykysopimuksella.

– Uusia hyökkäyksiä työtätekeviä vastaan on odotettavissa ja mielestämme sellaisia vastaan on otettava torjuva kanta jo tässä vaiheessa kiky-sopimus hylkäämällä, Ammattiosastojen Yhteistyöverkosto päättää vetoomuksensa.

Metallityöväen Liiton valtuusto kokoontuu pe 10.6. ylimääräiseen kokoukseen päättämään lopullisesti, onko Metalli mukana kilpailukykysopimuksessa. Metalliliiton hallitus äänesti sopimuksen puoltamisesta täpärästi äänin 12-8, joten valtuustolta voi odottaa mitä hyvänsä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.