Veronkevennyksillä heikennetään julkisia palveluja

08.09.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 32/2006.

Julkisten palveluiden yksityistäminen on trendi, joka vaivaa niin Aasiaa kuin Eurooppaa – kansalaisten laajasta vastustuksesta huolimatta.


Aasialaisten ja eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen foorumissa AEPF:ssa keskusteltiin tiistaina 5. syyskuuta niistä strategioista, joilla uusliberalistista palvelutuotannon ajattelutapaa ujutetaan yhteiskuntiin eri puolilla globalisoituvaa maailmaa. Samalla hahmoteltiin myös keinoja, joilla uusliberalistista strategiaa voidaan vastustaa.
Verot alas – palvelut alasSaksalainen taloustieteilijä ja ATTAC-aktiivi Sven Giegold huomautti, miten julkisten palvelujen yksityistäminen ei nauti kansansuosiota.


– Yksityistämistä vastustetaan Euroopassa yleisesti. Tämä näkyy sekä mielipidekyselyissä että julkisia palveluja puolustavien ruohonjuuritason vastarintaliikkeiden nousussa, Giegold sanoi. Tämän vuoksi poliittinen eliitti käyttää erilaisia hämäyskeinoja, joilla kansalaiset saadaan harhautettua yksityistämispyrkimysten taakse.


– Avainstrategia on julkisen sektorin rahoituksen supistaminen, mikä tapahtuu keventämällä verotusta. Varsinkin hyvin toimeentulevat kannattavat veroalennuksia, jotka myös kohdentuvat vahvimmin heihin.


Veronkevennyksillä kavennetaan julkisen sektorin toimintamahdollisuuksia ja luodaan näin huomaamatta tilaa yksityiselle pääomalle....(MK)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!