Verkosto naisten asialla

06.10.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajan nro 36/2006 keskiaukeamalta.

Demokraattisella naisverkostolla oli sunnuntaina 1.10. merkittävä päivä kokoontua käsittelemään vaalityön vauhdittamisen asioita.


– Ei kukaan varmaan sata vuotta sitten olisi uskonut, mihin silloin saavutettujen demokraattisten oikeuksien kaari on tullut uudelle vuosituhannelle tultaessa. Sata vuotta sitten oltiin ylpeitä siitä, että kaikilla, niin naisilla kuin miehillä, oli yhtäläinen ääni- ja vaalioikeus, joka oli kamppaillen saavutettu, totesi seminaarin avauksessa verkoston puheenjohtaja Kaija Kiessling.


– Valmistautuminen maalisvaaleihin onkin merkittävä asia, sillä maaliskuussa on ensimmäisistä kaikille oikeutetuista vaaleista tasan sata vuotta.


Nyt tuosta demokratiasta on paljon menetetty. Suuri osa maamme itsenäisestä lainsäädäntövallasta on kansalaisia hämäämällä siirretty Euroopan unionille. Kansalle vakuutettiin paljon hyvää jäsenyyden myötä, mutta toisin on käynyt. Sitä todistavat Kiesslingin mukaan monet asiat.


– Uusin uhka demokratialle on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä oleva puitelaki. Jos ja kun se tulee hyväksytyksi, merkitsee se niin demokratian, kansalaisvalvonnan, päätöksenteon kuin koko kunnallisen julkisen sektorin rajua pudotusta. Sen myötä on tulossa muutaman vuoden sisällä rajuja kuntien pakkoliitoksia, joilla päätöksenteko kunnissa viedään yhtä kauas asukkaista kuin Brysselin päätöksen maamme eduskunnasta....

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli