Veikko Porkkalaa muistettiin

09.10.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja 37/9.10.2009

Eilen saatettiin maan lepoon Veikko Porkkala, syyskuun alussa menehtynyt satavuotias SKP:n veteraani ja kansainvälisen ammattiyhdistysliikkeen merkkihenkilö. Lukuisat ystävät, toverit ja järjestöt kunnioittivat Veikko Porkkalan elämäntyötä taistelussa työntekijöiden oikeuksien, demokratian, yhteiskunnallisen edistyksen, rauhan ja sosialismin puolesta ja ottivat osaa omaisten suruun muistotilaisuudessa ja suruviesteillä.


Kansainväliset surunvalittelut lähettivät muun muassa Kansainvälisen työjärjestö ILO, Kansainvälinen rakennus-, rakennusaine- ja puuteollisuuden liitto UITBB ja sen pitkäaikainen puheenjohtaja Lothar Lindner, IVY-maiden Rakennusliittojen yhdistyksen puheenjohtaja ja useat Veikon kanssa työskennelleet ay-liikkeen veteraanit, Kuuban ammatillinen keskusjärjestö CTC sekä rakennusalan liitot Portugalista, Kolumbiasta, Bulgariasta, Filippiineiltä, Baskimaasta ja Malista.


Veikko Porkkalaa muistivat myös Puu- ja erityisalojen Liitto ja sen vasemmistoryhmä, Helsingin Puuseppien ammattiosasto, Helsingin kirvesmiehet ja kirvesmiesten veteraanikerho, Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja, Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton Vähäjärven lomakoti, Kotiharjun sauna sekä SKP:n keskuskomitea, SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestö, Veikon puolueosasto SKP:n Etu-Sörkan osasto, SKP:n veteraanit, useat muut SKP:n järjestöt, Tiedonantaja-lehti ja monet ystävät.



* * * * * *


Veikko Porkkalan muistoa voi kunnioittaa myös Spartacus-säätiön yhteydessä toimivan Veikko Porkkalan ja Raili Blom-Porkkalan rahaston kautta: tilit 151130-7200219 ja 800015-1410071.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli