Vasemmiston on aika ryhdistäytyä

05.04.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

Eduskuntavaalien tulos on pettymys kaikille politiikan suunnan muutosta toivoneille. Samalla se on vasemmistolle vakava kehotus katsoa peiliin ja ryhdistäytyä.


Vaalitulos oli epäluottamuslause hallituspuolueille, jotka kaikki menettivät ääniä. Suurimman tappion koki SDP, jonka vaalilupausten ja hallituksessa harjoittaman politiikan koettiin olevan erityisen jyrkässä ristiriidassa. Myös Vasemmistoliitto koki vaalitappion.


Tyytymättömyys ja toiveet muutoksesta kanavoituivat oikeiston – kokoomuksen ja perussuomalaisten – vaalivoitoksi, vaikkei niillä ollut mitään uusia ratkaisuja. Niitä, jotka eivät uskoneet mahdollisuuksiin vaikuttaa vaaleissa vaan jäivät nukkumaan, oli enemmän kuin koskaan sodan jälkeen.


Oikeiston eteneminen haastaa koko vasemmistoa ryhdistäytymään. SKP:n keskuskomitea esittää sosialidemokraattien, vasemmistoliittolaisten, kommunistien ja punavihreiden yhteisiä keskusteluja ja johtopäätöksiä oikeiston vyörytyksen pysäyttämiseksi. Nyt tarvitaan voimien kokoamista oikeistopolitiikkaa vastaan, selkeitä vaihtoehtoja, aatteellisuutta sekä ay-liikkeen ja kansalaisjärjestöjen joukkotoiminnan järjestämistä. On aika palauttaa vasemmisto vasemmalle.


Nyt tarvitaan tekoja, joilla torjutaan työttömyyttä, työntekijöiden sopimusturvan murentamista, matalapalkkaongelmia, kuntien palvelujen heikentämistä, markkinaehtoista politiikkaa ja oikeiston Nato-hankkeita....



Lue lisää osoitteesta www.skp.fi tai Tiedonantajasta nro 14/2007.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli