Vasemmistoliitto – jäljet pelottavat

12.05.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 19/2006.

Vasemmistoliiton ylimääräinen puoluekokous kokoontuu lauantaina valitsemaan puolueelle uuden puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen tilalle. Onnea ja menestystä vaan sinne Tampereelle.


Kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat pitäneet toinen toistaan komeampia puheita ja antaneet toinen toistaan lupaavampia haastatteluja: itsenäistä toimintaa tehostetaan, vasemmistolaisella linjalla pysytään, demareihin sulautumisesta ei voi olla puhettakaan, jne. Se on niin helppoa, kun ollaan oppositiossa.


Ehdokkaat ovat kuitenkin sitoutuneet siihen vasemmistoliiton päätavoitteeseen, että seuraavien vaalien jälkeen on päästävä hallitukseen. Mitään "turhia" reunaehtoja hallitukseen menolle ei aseteta. Hallitusyhteistyö myös kokoomuksen kanssa käy. Suomen nykyinen EU-politiikka pääpiirteissään käy. Natostakaan ei tehdä kynnyskysymystä. Ei myöskään ydinvoiman lisärakentamisesta. Julkisten palvelujen yksityistämiseen ja demokratian kaventamiseen tähtäävää kunta- ja palvelurakennehanketta vasemmistoliitto tukee SDP:n apupuolueena. Jne.


Ilman pahantahtoisuutta kannattaa muistella, mitä vasemmistoliitto oli kahdessa Paavo Lipposen hallituksessa mukana tekemässä....(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli