Varsinkin naisia puhuttaa: Teemasivu tiukkaa naisasiaa

04.08.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 27/2006.

Hyvä lukija. Näet nyt ensimmäisen Tiedonantajan numeron, jossa on oma sivu teemalla Varsinkin naisia puhuttaa.


Kyse on ajatuksesta, joka on lukijoiden taholta vuosien kuluessa aika ajoin noussut esiin. Kaikki vaatii kuitenkin oman aikansa ja paikkansa. Nyt sen aika on koittanut. Merkittävä askel asiassa tehtiin toukokuussa Hauholla Demokraattisen naisverkoston vuosikokouksessa. Kokous päätti tehdä asiasta aloitteen Tiedonantajalle, ja tässä nyt olemme!


Tämän sivun palstoilla on tarkoituksena erityisesti tuoda esiin niitä asioita, jotka puhuttavat tai mietityttävät naisia. Kyse on tietysti asioista niin hellan vierestä ja lasten joukosta päivän politiikkaan tai vaikka kunnallisiin palveluihin, jotka ovat erityisesti helpottamassa naisten elämää.


Sivun kokoamisesta lehden palstoille kerran kuukaudessa vastaa Demokraattinen naisverkosto, mutta ei se merkitse yksipuolista tekemistä. Toivomme naisten taholta juttuja, juttuvinkkejä, yhteydenottoja, jotta sivusta tulisi odotettu, mielenkiintoinen ja jopa merkittävä. Haluamme olla myös vuorovaikutteinen, interaktiivinen, kuten tänään sanotaan.


Tänään sivun asiat ovat päänavausta sille, että meitä naisia todella tarvitaan yhteiskunnassa muuhunkin kuin synnyttämään lapsia ja jatkossa hoitamaan, hoivaamaan, huolehtimaan. Vaikka nuo ovat asioita, joista naiset voivat asiallisesti olla ylpeitä, pitäisi niiden saada yhteiskunnassa myös asiallinen arvostus.


Onko se parempia lapsilisiä, parempaa äitiysrahaa, onko se lähikouluja ja -päiväkoteja ilman jatkuvaa kuljetusrumbaa, onko se kokonaisia työsuhteita eikä pätkätöitä? Entä miten yhdistää todella työ ja perhe-elämä? Miten saada aikaan kuuden tunnin työaika palkkaa alentamatta, sillä ovathan työn tuottavuus ja kansantuote nousseet ennennäkemättömäksi ja maamme on rikkaampi kuin koskaan?


Paljon on asioita, jotka ovat osa naisten elämää, mutta eivät vain meidän. Perheet, isovanhemmat, tai vaikka maahanmuuttajat keskuudessamme – puhumattakaan naisista ja lapsista pommitusten keskellä tai pakolaisleireillä – ne kaikki ovat asioita, jotka lähempänä kuin aina huomaammekaan.


Kirjoitetaan, kerrotaan, keskustellaan, toimitaan! (KK)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli