"Varoitus" MM-kisaterrorista

02.06.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 22/2006.

Israel on varoittanut eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia tiedusteluelimiä Iranin tukeman Hizbollah-liikkeen solujen mahdollisista yrityksistä suorittaa terrori-iskuja Saksassa pian alkavien jalkapallon MM-kisojen aikana, kertoi saudiarabialainen Al-Watan-lehti viikko sitten.


Uutisen mukaan terrori-iskujen tarkoitus on osoittaa kansainväliselle yhteisölle, että Iran pystyy kostamaan, jos sitä vastaan hyökätään.


Washingtonilaislähteiden mukaan USA ja eurooppalaiset ovat pystyttäneet yhteisen operaatiokeskuksen varautumaan tällaiseen skenaarioon. Kaksi yhdysvaltalaista lentotukialusta ja yksi ranskalainen laiva ovat matkalla Intian valtamerelle ja Persianlahdelle. CIA ja eurooppalaiset tiedustelupalvelut ovat lisänneet aktiivisuuttaan arabi- ja muslimimaiden suurlähetystöjä ja muita arabi- ja muslimiyhteisöjä vastaan lisäämällä niiden valvontaa ja soluttamalla niihin agentteja.


Yhdysvaltalaiset virkailijat, jotka vastustavat hyökkäystä Iraniin, pelkäävät Bushin hallinnon käyttävän hyväkseen sellaisia terrori-iskuja aloittaakseen hyökkäyksen Irania vastaan. Vaikka terrori-iskut olisivat jonkin kolmannen osapuolen käsialaa, niitä käytettäisiin virkailijoiden mukaan oikeuttamaan hyökkäys Iraniin.....(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli