Vappuna marssittiin oikeistoa vastaan

04.05.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 18/2007

Paikoin koleasta säästä huolimatta vasemmisto marssi vappuna näyttävästi. Helsingissä työväen marssi keräsi yli 3 000 henkilöä.


Kautta maan juhlapuheissa korostui selkeästi ja päättäväisesti oikeistoa ja pääoman valtaa vastaan asettuvan vasemmiston tarve.


– Vasemmistopolitiikka on asettumista työn ja pääoman välisessä taistelussa työn ihmisten puolelle rahavaltaa vastaan, sanoi Nokialla ja Tampereella puhunut SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen.




Eriarvoistuminen pahin uhka



Helsingissä puhunut Tiina Sandberg totesi porvarihallituksen ohjelman perusteella, miten seuraavat neljä vuotta eivät lupaa hyvää muille kuin hyvätuloisille ja menestyjille. Hän muistutti, että myös vähemmän toivotuille kansalaisille on silti olemassa edunvalvoja ja puolustaja.


– SKP jaksaa nykyisessäkin poliittisessa tilanteessa kamppailla julkisten palveluiden puolesta ja niiden parantamiseksi. Tässä kohtaa tarvitaan sisukasta kamppailua niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti. Jos kukaan muu ei tätä kamppailua järjestä, se jää meidän tehtäväksemme, ja jos järjestää, tulee meidän tukea sitä kaikin tavoin, sanoi Sandberg.


Hänen mielestään myös sotilasliitto Natoon johtava ovi tulisi jo sulkea.


– Pahin uhka maallemme ei tule ulkoa vaan sisältä päin. Jos yhteiskunnan eriarvoistumista ei saada loppumaan, se tulee vaikuttamaan meidän kaikkien turvallisuuteen paljon enemmän kuin ulkoiset uhat.




Kansainvälistä solidaarisuutta



Joonas Laine totesi Turussa pitämässään puheessa, miten kansanedustajiksi valikoituu järjestelmässämme enimmäkseen hyvätuloisia ja korkeakoulutettuja henkilöitä.


– Onko järjestelmä hyvä, jos se tuottaa tuloksia, joissa rikkaat ja hyvin koulutetut huolehtivat "yhteisistä asioista"?


Laine peräänkuulutti työväenluokan kansainvälisyyttä ja solidaarisuutta. Suurin ongelma on imperialistinen maailmanjärjestelmä, joka yhä jakaa maita ja kansoja.


– Ensimmäinen tavoite tiellä luokkatietoiseen ay-politiikkaan on sen asian selvittäminen, että suomalaisen työläisen etu ei löydy liitosta suomalaisen kapitalistin kanssa, vaan liitosta muiden maiden työläisten kanssa sekä suomalaista että muunmaalaista kapitalistia vastaan, sanoi Joonas Laine.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli