Vantaalla kansanliike terveyspalvelujen puolesta

20.11.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 43/20.11.2009

Vantaalla ei ole jääty tumput suorana seuraamaan palveluja leikkaavan valtuustosopimuksen toteutumista. Perussuomalaisia lukuun ottamatta valtuustoryhmät oikealta vasemmalle hyväksyivät syksyllä sopimuksen, joka vie kaupunginvaltuustolta ja lautakunnilta mahdollisuuksia järjestää palveluja kuntalaisten parhaaksi ja linjaa taloutta pitkälle tulevaisuuteen.


Suomen kommunistisen puolueen Vantaan kaupunkijärjestö oli aloitteentekijä, kun kansanliikettä terveyspalvelujen puolustamiseksi lähdettiin muodostamaan. Kansanliike on valmistellut terveyspalveluadressia, jonka vaatimukset julkistettiin keskiviikkona Tikkurilassa.


Adressin tukijalistassa on jo nimiä eri poliittisista ryhmistä. Mukana ovat muun muassa demarikansanedustaja Kimmo Kiljunen, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Teemu Hiilinen (vas) sekä muusikkopariskunta Maarit ja Sami Hurmerinta.




Terveysasemat kaikkiin isoihin kaupunginosiin



Adressia tiedotusvälineille esitellyt SKP:n Vantaan kaupunkijärjestön sihteeri Juha Kovanen kertoi, että kyseessä on lähtölaukaus laajapohjaisemmalle kamppailulle ja nimien keruulle.


– Me vantaalaiset haluamme, että julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja kehitetään ehkäisevänä ja sairaanhoidollisena lähipalveluna vastaamaan asukkaiden kasvavia tarpeita. Kaupungin oma henkilökunta tuottaa palvelut tehokkaimmin ja veronmaksajien kannalta edullisimmin. Jos palvelujen keskittäminen kolmeen suureen terveysasemaan toteutuisi, jäisivät useat asukasmäärältään keskisuuren kaupungin kokoiset Vantaan alueet ilman omia julkisia terveyspalveluita, totesi Juha Kovanen.


Terveyspalveluadressin allekirjoittajat eivät hyväksy nykyisten terveysasemien lopettamista tai näivettämistä terveysneuvontakioskeiksi.


– Vaadimme vähintään nykyisen laajuisia perusterveydenhuollon tarjoavia terveysasemia kaikkiin isoihin kaupunginosiin!


Kansanliikkeen seuraava suunnittelupalaveri pidetään tiistaina 24. marraskuuta klo 17 Ravintola Pingviinissä, Tikkurilan Tikkuraitilla.



>> terveysasemat.blogspot.com

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli