Valtioneuvoston hyökkäyspoliittinen selonteko

09.03.2017 - 16:30

Valtioneuvoston puolustusselonteko toteaa ristiriitaisella tavalla Suomen olevan puolueeton maa, joka toteuttaa kumppanuutta Naton kanssa. Suomen kommunistinen puolue esittää voimakkaan vastustuksensa selonteon yksipuoliselle Nato-myönteisyydelle. Kansallisen puolustuskyvyn vahvistamisen ja kansainvälisen puolustusyhteistyön tiivistämisen nimissä haetaan oikeutusta massiivisille miljardiluokan Nato-yhteensopiville asehankinnoille. Puolustusmenojen kasvattamista perustellaan turvallisuustilanteen kiristymisellä Euroopassa ja Itämerellä. Kuitenkaan Suomen lähialueilla ei ole tapahtunut viimeaikoina mitään muuta suurta ja todellista turvallisuustilanteen kiristymistä kuin Suomen ja Ruotsin Naton kanssa solmimat kauttakulkusopimukset, jotka lisäävät alueellamme käytävän ydinsodan riskiä oleellisesti.

Suomen on erottava pohjoismaisesta yhteistyöjärjestöstä Nordefcosta, jonka ainoana päämääränä on alueidemme aseistaminen kaulaa myöten.

SKP:n kanta on, ettei Suomen maaperää saa käyttää vihamielisiin tarkoituksiin kolmansia maita kohtaan. SKP vastustaa sellaisen puolustuspolitiikan kehittämistä, jonka lähtökohtana on sotilaallinen liittoutuminen. Suomen on palattava puolueettomuuden tielle ja otettava aktiivinen rooli rauhan edistäjänä kansainvälisessä politiikassa. Lisäksi Suomen on erottava pohjoismaisesta yhteistyöjärjestöstä Nordefcosta, jonka ainoana päämääränä on alueidemme aseistaminen kaulaa myöten. SKP vaatii Suomea tekemään aloitteen rauhanneuvotteluista uhaksi arvioitujen ja uhkaa kokevien valtioiden välillä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.