Valtapuolueet ovat kyvyttömiä reagoimaan maailman tilaan

26.01.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 4/2007.

Pitkän linjan rock-toimittaja Jukka "Waldemar" Wallenius (58) lähti SKP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi yllättäen ja pyytämällä. Pyynnön esitti toinen rockin veteraani Kari Peitsamo Tampereen Keskustorilla.


Valkeakoskella asuva Wallenius lähtee eduskuntavaaleihin Pirkanmaalta sitoutumattomana SKP:n ehdokkaana. Aivan yllättäen tämä ei kuitenkaan tapahtunut, sillä jo neljä vuotta sitten Wallenius oli mukana Peitsamon tukijoukoissa.


– Koko maailman tila on ympäristön kannalta niin hälyttävä, että on pakko tehdä radikaaleja tekoja asioiden muuttamiseksi. Valtapuolueet eivät tee oikeasti mitään, ne ovat kyvyttömiä reagoimaan tähän tilanteeseen. SKP on radikaalimpi ympäristöpuolue kuin vihreät, arvioi Waldemar Wallenius.




Ympäristövastuuta ei


voi välttää kukaan



Erityisen pahana Wallenius pitää demarien politiikkaa, joka vain paisuttaa kasvua ja sen haittoja kapitalistien politiikkaa myötäillen. Muut puolueet ovat mukana, enemmän tai vähemmän. SKP:n radikaalius herättää toivoa miehessä, joka on ehtinyt toimia tuolloin Ekologisen puolueen kansanedustajana olleen Veltto Virtasen eduskunta-avustajana.


– Perinteiseen etujärjestöajatteluun perustuva poliittinen järjestelmä on tullut tiensä päähän. Järjestelmä ei ole valmis tekemään edes sitä, mitä Kioton ilmastosopimus edellyttää.


– Kun kävelen Valkeakosken keskustassa neljän aikaan iltapäivällä, lähes kaikki ajavat omilla autoillaan. Liika on liikaa. Ei Velttokaan koskaan ottanut tosissaan autoilun vähentämistä, vaan aina venkoili asiassa, sanoo mies joka todellakin kävelee.


Hän ei omista autoa eikä kännykkää. Yksityisautoilun rajoittamisessa hän on valmis menemään niin pitkälle, että autoilu olisi luvanvaraista ja perustuisi osuuskuntamuotoiseen omistukseen. Tämän sanoessaan hän tietää suututtavansa ihmiset, jotka syyttävät häntä "linkolalaiseksi".


– Näin pitäisi tehdä niin kauan, että autoilu voidaan tehdä saasteettomaksi. Teollisuuden, liikenteen ja energiantuotannon lisäksi myös tavallisten ihmisten on pakko muuttaa elämäntapaansa, sanoo Wallenius....



HANNU OITTINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!