Valtakunnallinen viikonloppu Tampereella

13.10.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 37/2006.

Tampereelle kannattaa marraskuun viimeisenä viikonloppuna lähteä muualtakin Suomesta. Laajapohjainen Tampere 2006 –verkosto järjestää lauantaina mielenosoituksen Tampereella pidettävän EU:n ulkoministerikokouksen evästämiseksi. Jo sitä ennen lauantaina on Demokraattisen sivistysliiton seminaari Antonio Gramscista ja kansalaisvaikuttamisesta. Sunnuntaina on puolestaan SKP:n valtakunnallinen Punaisen viivan juhla ja muita tilaisuuksia Työväentalolla.
Evästyksiä EU:n ulkoministereilleEU:n ulkoministerit kokoontuvat Tampereella marraskuun viimeisen viikon alkaessa. Kokouksessa käsitellään muun muassa Välimeren alueen yhteistyötä, ns. Barcelona-prosessia, ja Lähi-idän tilannetta.


Tampere-talolla pidettävään kokoukseen on kutsuttu myös Algerian, Egyptin, Israelin, Jordanian, Libanonin, Marokon, Palestiinan, Syyrian, Tunisian ja Turkin edustajat.


Ministerikokousta evästetään lauantaina 25.marraskuuta iltapäivällä järjestettävällä laajapohjaisella Tampere 2006 –verkoston mielenosoituksella. Sillä halutaan kertoa ulkoministereille kansalaisten vaativan päättäjiltä tekoja rauhan puolesta ja sotapolitiikkaa vastaan.
DSL:n juhlaseminaariDemokraattinen sivistysliitto järjestää lauantaina Työväen keskusmuseolla 20-vuotisjuhlaseminaarin, jossa tarkastellaan italialaisen Antonio Gramscin marxilaisten kirjoitusten valossa politiikkaa, filosofiaa, mediaa, kulttuuria, kansalaistoimintaa ja muun muassa nuorison osallistumista.


Aamupäivällä alkavassa seminaarissa puhuvat muun muassa Niin&näin –lehden päätoimittaja Mikko Lahtinen, professori Jari Heinonen, opiskelija Mirva Tossavainen, yliopistonlehtori Juha Koivisto ja toimittaja Marko Korvela.


Seminaarin ohessa voi tutustua Työväen keskusmuseon näyttelyihin "Suomi, sisu ja sosiaaliturva" ja "Marx – historiaa vai nykypäivää".
Valtakunnallinen SKP:n juhlaSamaan viikonvaihteeseen osuu sunnuntaille Suomen kommunistisen puolueen valtakunnallinen vaalijuhla ja muita tilaisuuksia.


Työväentalolla sunnuntaina kello 15 alkavassa Punaisen viivan juhlassa esiintyvät muun muassa Tampereen Työväenteatterin Suruttomat-musikaalissa ja Keisarikunta-elokuvassa tunnetuksi tullut näyttelijä Petra Karjalainen sekä Ritva Sorvali ja pianisti Saku Koskelainen lahtelaisesta Juko-teatterista. Mukana ovat myös Varaque-yhtye ja Legioonateatterin La Murga –ryhmä. Juhlapuheen pitää professori, SKP:n kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen.


Lauantaina illalla on kommunistinuorten järjestämä Kuuba-aiheinen Punainen klubi.
EU-seminaari ja muita tapaamisiaSunnuntaina kello 11 alkaen on Työväentalolla myös monia muita tilaisuuksia.


SKP järjestää seminaarin EU:n politiikasta Lähi-idässä ja suhteista Kuubaan. Seminaariin on tulossa myös palestiinalainen ja kuubalainen alustaja.


Kunnallisseminaarissa arvioidaan kunta- ja palvelurakennemuutosta ja kilpailuttamista, jossa puhuvat muun muassa SKP:n pääsihteeri Arto Viitaniemi ja JHL:n aktiivi Jouko Koivunen.


Eläke- ja sosiaalipoliittisessa tapaamisessa alustavat valtiotieteen tohtori Seppo Ruotsalainen ja Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton sosiaalisihteeri Marja-Leena Kalkkinen.


Uusi suunta Rakennusliittoon–seminaarissa puhuvat ay-liikkeen haasteista Mauri Perä, tulonjaosta Teuvo Junka ja Rakennusliiton vaaleista Reijo Sutinen.


Lisäksi on Demokraattisen naisverkoston tapaaminen "Kuinka paljon naisen pitää jaksaa?" ja Lenin-museossa näyttely nuorisofestivaaleista.


Tampereen tapahtumiin kannattaa kysyä yhteiskuljetuksia SKP:n piirijärjestöistä. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli