Valppautta 15.–22.10.

12.10.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 37/2007

Yhdysvaltain asevoimien pohjoinen esikunta (USNORTHCOM) on ilmoittanut järjestävänsä 15.–22. tätä kuuta Portlandissa kaikkien aikojen suurimman "terrorisminvastaisen" harjoituksen nimellä Vigilant Shield 2008 (VS-08) eli Valpas kilpi. Harjoituksessa simuloidaan "likaisella" ydinaseella USA:n maaperällä tehtävää hyökkäystä.


Harjoituksesta ei ole pidetty paljon melua. Ne harvat tarkkailijat, jotka ovat saaneet siitä tietää, ovat heti yhdistäneet sen USA:n suunnittelemaan Iranin vastaiseen hyökkäykseen ja kysyneet, tuleeko se olemaan syyskuun 11. päivän ja/tai Lontoon heinäkuun 7. päivän toisinto. Näiden kummankin aikanahan "terrorisminvastaiset" harjoitukset olivat käynnissä samaan aikaan kun oikeat tai masinoidut terrorihyökkäykset tapahtuivat.


Harjoituksen tarkoituksena on vähintäänkin rakentaa keskeisten päätöksentekijöiden kesken konsensus siitä, että USA:ta uhkaavat improvisoitua ydinasetta käyttävät islamilaiset terroristit. Bushin hallinnon viimeaikaisten valheiden mukaan näitä terroristeja tukee Iran. Harjoitus myös ylläpitää myyttiä terroristien käsissä olevista joukkotuhoaseista, joita käytetään USA:ta vastaan, kun todellisuudessa USA on ylivoimaisesti suurin joukkotuhoaseiden tuottaja.


Tällaisen "terrorisminvastaisen" harjoituksen pitäminen tukee "ennaltaehkäisevän sodan" kansallista turvallisuusdoktriinia–sitä, että USA:lla on laillinen oikeus itsepuolustukseen hyökkäämällä toisten maiden kuten Iranin kimppuun tarvittaessa vaikka ydinasein.


Harjoituksen ja siihen mahdollisesti yhdistettävän tehtaillun terrorihyökkäyksen tavoitteena on myös avata tie sota- tai poikkeustilan julistamiselle sekä mahdolliselle "kostoiskulle" sitä tahoa vastaan, jonka väitetään olevan terrorihyökkäyksen taustalla.


Harjoituksen ja Iranin vastaisen hyökkäyksen valmistelun samanaikaisuus voi tietysti olla vain sattumaa. Mutta nyt on syytä olla valppaana.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!