Vajaakuntoisista ja pitkäaikaistyöttömistä halpatyövoimaa Helsingissä

21.09.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 34/2007

Helsingin kaupunki on perustamassa sosiaalista yritystä, joka työllistäisi 10–25 vajaakuntoista ja pitkäaikaistyötöntä. SKP:n ja asukaslistan varavaltuutettu Heikki Takkinen ihmettelee hankkeen toteuttamisen tapaa.


– Miksi perustetaan demokraattisen valvonnan ulkopuolella toimiva yhtiö, joka markkinointisuunnitelmiensa mukaan myy palveluja kaupungin myös omien toimintojen kanssa kilpaileville yrityksille, kysyi Takkinen kaupunginvaltuustossa.
Työllistämisrahoja palkkatukena yksityisilleMainitun suunnitelman mukaan vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien halpaa työvoimaa voisivat käyttää hyväksi esimerkiksi Diacorin ja Medivireen kaltaiset suuret yksityiset hoiva-alan yritykset.


Takkinen kysyi myös sitä, miksi perustetaan yhtiö, joka on arvonlisäverollinen, vaikka samaa toimintaa voitaisiin toteuttaa esimerkiksi osana kaupungin liikelaitos Palmian toimintaa.


Ylipormestari Jussi Pajunen (kok) myönsi, että näitä kysymyksiä ei ollut selvitetty, mutta yhtiö piti silti perustaa.


Heikki Takkinen kiinnitti huomiota myös siihen, että valtion työllistämisrahat tälle vuodelle on käytetty jo lähes kokonaan. Suurin osa niistä on suunnattu palkkatukena yksityisille yrityksille. Tämä on heikentänyt vaikeasti työllistettävien asemaa entisestään.


Takkinen esitti työllistämisresurssien uudelleen suuntaamista. Hän on jättänyt myös talousarvioaloitteen työllistämisrahojen lisäämiseksi.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli