Vaihtoehto valtapuolueiden valheille

17.03.2011 - 15:59
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Anni Wallenius viihtyi Vastavirtafestivaalilla Vanhan ulkopuolelle viritetyllä kampanjateltalla. / Toivo Koivisto |

Kevään eduskuntavaaleissa Suomen kommunistisen puolueen listoilla on naisehdokkaiden osuus 40 prosenttia.

Helsingin Käpylässä asuva opiskelija ja äiti Anni Wallenius kampanjoi viime kuntavaaleissa Heikki Takkisen tukiryhmässä. Tällä kertaa nuori nainen päätti lähteä itse sitoutumattomaksi ehdokkaaksi Vaihtoehtolistalle.

– Tiedän, että kommunistit puolueena pelottaa monia, mutta mielestäni olisi mukavaa jos silti ihmiset tutkisivat asioita ensin. Ihmiset liittävät SKP:n liiaksi johonkin, joka on ollut, mikä ei kuvasta nykypäivää millään tasolla, kertoo Wallenius.

Peruspalveluja parannettava

Anni Walleniuksen eduskuntavaalikampanjan pääteema ovat peruspalvelut lapsista vanhuksiin.

– Olen työharjoittelussa vanhustenhoidon puolella nähnyt, missä jamassa palvelut ovat, sanoo Wallenius.

Helsingin kaupunki on rikkaampi kuin koskaan, mutta silti pitäisi säästää ja leikata julkisia palveluja. Alibudjetointi on arkea vuodesta toiseen, riippumatta siitä, onko lama vai ei. Nytkin on uutisoitu, miten hammashoitoon on vaikea päästä, kun jonot ovat pitkät ja resurssit vähäiset.

– Valtapuolueet valehtelevat suoraan kansalaisille. Palvelujen leikkaamiseen ei ole tarvetta. Leikkaaminen on muutenkin lyhytnäköistä politiikkaa, joka tulee pitemmällä tähtäyksellä todella kalliiksi, muistuttaa Wallenius, joka on mukana myös lähipalveluja puolustavassa Peli seis! -asukasliikkeessä.

Kohdataan ihminen kasvoista kasvoihin

Anni Wallenius oli mukana maaliskuun alussa Vastavirtafestivaalilla. Hän viihtyi Vanhan ulkopuolelle viritetyllä kampanjateltalla, missä kävi kuhina koko päivän.

– On kiva jutella ihmisten kanssa suoraan. Vaalityössä kaikkein helpointa ja välittömintä on kohdata ihminen kasvoista kasvoihin, hän tuumii.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (7 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.