Vaalipetos

26.01.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 4/2007.

Näinä viikkoina täyttyvät taas kerran kaikki vaalipetoksen tunnusmerkit. Kaikki puolueet esittäytyvät äänestäjille pulmusen puhtaina ja lupaavat heille yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista. Esimerkiksi nykyinen päähallituspuolue keskusta lupaa noin 1,5 miljardin menonlisäyksiä hyvinvointipalveluihin. Eivätkä muut puolueet ole pekkaa pahempia.


Todellisuus on toisenlainen.


Kaikki eduskuntapuolueet hyväksyivät viime viikolla yksimielisesti kuntapuitelain, jonka tarkoituksena on karsia kuntien lähipalveluja, vähentää menoja ja henkilöstöä, edistää palvelujen kilpailuttamista ja yksityistämistä sekä vähentää radikaalisti kuntien määrää.


Kokoomusjohtoisissa Helsingissä ja Espoossa kaikki eduskuntapuolueet – myös vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset – ovat olleet mukana leikkaamassa kuntien palveluja ja hyväksymässä kunta- ja palvelurakenneuudistusta kuprua, jolla palveluja heikennetään entisestään ja kavennetaan demokratiaa.


Palveluja leikkaavan, yksityistämistä edistävän ja kuntien henkilöstön asemaa heikentävän tilaaja–tuottaja -mallin eli tiltun käyttöönotossa edelläkävijöitä ovat olleet Tampere, Oulu ja Rovaniemi. Kaikissa näissä kaupungeissa vasemmistoliitto ja muut eduskuntapuolueet ovat olleet täysin rinnoin tiltun kannalla.


Nyt yritettävän vaalipetoksen tekee erityisen rumaksi se, että kaikissa näissä kunnissa henkilöstöryhmät ovat mielenosoituksin ja lakoin protestoineet mainittujen puolueiden kehnoja päätöksiä. Puolueet ovat tienneet, mitä työntekijät heidän puuhistaan ajattelevat, mutta sulkeneet korvansa.


Nyt samat huijarikaupparatsut kauppaavat muina miehinä ja naisina äänestäjille samaa vanhaa "käytettyä autoa".



(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli