On vaalien loppukirin aika!

11.04.2011 - 10:50
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
  • TA
  • TA-Lappi
SKP:n Kenkää rahaeliitille -vaatimus on jo tullut kaikille tutuksi. / TA |

Suomen kommunistisen puolueen Kenkää rahaeliitille -vaatimus on jo tullut kaikille tutuksi. SKP:n pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen kehuu, että kiitos siitä kuuluu ehdokkaille.

– Nyt tavalliset kadun tallaajat erottavat meidät muista. Olemme se lahjomaton, rehellinen ja radikaali punavihreä vasemmistolainen porukka, joka on samaa mieltä nykymenoon tyytymättömien kanssa siitä, että pankkien ja bisneksen virheitä ei yksinkertaisesti saa laskuttaa lapsiperheillä, työttömillä, opiskelijoilla ja eläkeläisillä.

Aiotko itse maksaa Kataisen laskun?

Oikeiston poliittinen ohjelma konkretisoituu Väisäsen mukaan Kiviniemen ja Kataisen pyrkimyksessä turvata pankkien ja pörssikeinottelijoiden voitot. Porvaripolitiikka konkretisoituu nyt isona tavalliselle työläiselle lähetettävänä laskuna. Näissä eduskuntavaaleissa haetaan oikeutusta tälle laskulle.

– Ääni SKP:lle on ääni oikeistolaista politiikkaa vastaan ja vaatimus siitä, että maksakoot rikkaat, pankit, pörssikeinottelijat ja systeemissä voittoja pelaavat suurpääoman edustajat itse itseaiheuttamansa kriisin laskut.

Ääni kunnallisia budjettisopuratkaisuja vastaan

Väisänen muistuttaa, että vaikka nyt käydään eduskuntavaaleja on ääni SKP:lle on myös ääni kunnallisia budjettisopuratkaisuja vastaan.

– Vasemmistoliitto ja Demarit ovat jo eri puolella maata alkaneet tehdä leikkauksiin johtavia sopuratkaisuja. Nykyiset eduskuntapuolueet lupaavat vaalikentillä yhtä ja samaan aikaan kuntatason päätökset vahvistavat väitteen, että todellisuudessa jo nyt tehdään toisin.

Väisänen korostaa, miten ääni SKP:lle on myös ääni osallistuvalle demokratialle ja konkreettinen vaatimus irtiottoon pysyvästä EU-vakausmekanismista ja kilpailukykysopimuksesta.

– Europorvarit tähtäävät nyt näillä uusilla mekanismeilla ja bisnessopimuksilla julkisten palvelujen ja eläkkeiden rahoituksen leikkaamiseen samaan aikaan kun pankkeja ja suursijoittajia tuettaisiin miljardeilla.

Perussuomalaiset on oikeistopuolue

Juha-Pekka Väisäsen mukaan Perussuomalaiset eivät ole ratkaisu yhteiskunnallisen eriarvoistumisen ja tuloerojen poistoon.

– Perussuomalaiset on arvaamaton paketti, josta äänestäjä ei voi tietää mitä loppupelissä saa. Perussuomalaiset on oikeistopuolue, ja ihan yhtä paljon työväenpuolue niin kuin kokoomus, jonka kanssa se jo hinkuaa hallitukseen, muistuttaa Väisänen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Kotimaa

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.