Uutispäivä on aivan verraton

31.03.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 13/2006.

Lauantai on yleensä köyhähkö uutispäivä, mutta luotettavista lähteistä saamiemme tietojen mukaan 1. huhtikuuta muodostaa virkistävän poikkeuksen. Tässä ennakkotietoja uutisista.



* * *


Pääministeri Matti Vanhanen aikoo pitää tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoittaa, ettei ole koskaan tuntenut erityistä vetoa naisiin. Varmemmaksi vakuudeksi hän rikkoo median edustajien läsnä ollessa kännykkänsä vasaralla.


Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä katuu kolumnissaan lehden Vanhasesta julkaisemia juttuja ja myöntää, että ainoana tarkoituksena on ollut kasvattaa lehden irtonumeromyyntiä.



* * *


Presidentti Martti Ahtisaari ilmoittaa pitkään mietittyään päättäneensä sittenkin erota UPM:n hallituksen jäsenyydestä ja luopua luvassa olleesta 85 000 euron vuosipalkkiostaan. Edellisen vuoden vuosipalkkionsa hän luovuttaa Helsingin vähäosaisille.



* * *


SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen pitää keskusliiton hallituksen ylimääräisen hätäkokouksen jälkeen tiedotustilaisuuden, jossa ilmoittaa ay-liikkeen ryhtyvän valmistelemaan voimatoimia.


– Jo riittää, mitta on UPM:n irtisanomisten jälkeen täynnä. Ranskan, Saksan ja Britannian työläisten tie on meidänkin tiemme.



* * *


STT ja kansainväliset uutistoimistot kertovat mämmivillityksen leviämisestä maailmalla. Lordin siivittämää Suomen uutta rynnistystä maailmankartalle edistää Silvio Berlusconen mämmiä ylistävä lausunto.


Valtavan ulkomaisen kysynnän vuoksi suomalaiset ovat vaarassa jäädä ilman mämmiä pääsiäisenä, jolleivät pidä kiirettä.



* * *


Sitten muutamia uutisia Yhdysvalloista.


Meksikon presidentti Vincente Fox on ilmoittanut, että Meksikonlahdelta on löydetty uusi huomattava öljylähde.


USA:n presidentti George W. Bush aikoo lauantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa syyttää Meksikoa joukkotuhoaseiden hallussapidosta.



* * *


Presidentti Bush ilmoittaa myös, ettei ole huolissaan suosiolukemiensa putoamisesta 33 prosenttiin. Hän lupaa kääntää numerot toisin päin.


Bush korostaa, että USA on saanut aikaan valtavaa edistystä Irakissa. Kaikki on jälleenrakennettu, sähköt toimivat, kaduilla on rauhallista, ihmiset ovat saaneet työtä, lapset käyvät taas koulua.


– Kaikki toimii niin loistavasti, että aion yrittää samaa New Orleansissa.



* * *


Valkoisesta talosta puolestaan kerrotaan, että muutama viikko sitten Irakissa aloitettua suurta ilmahyökkäystä jatketaan, kunnes presidentin suosiolukemat nousevat yli 40 prosenttiin.



* * *


Varapresidentti Dick Cheney pitää tiedotustilaisuuden kiittääkseen amerikkalaisia luottamuksesta.


Varapresidenttiin luottaa 18 prosenttia amerikkalaisista.


Cheney korostaa, että lukema on vain muutamaa prosenttiyksikköä alhaisempi kuin Michael Jacksonilla sen jälkeen, kun häntä syytettiin pedofiliasta, ja O. J. Simpsonilla sen jälkeen, kun hänet vangittiin epäiltynä vaimonsa murhasta.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli