USA:n "terroristijahti" Irakissa tappaa siviilejä

09.09.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 36/2005!

Arviolta tuhannen sotilaan vahvuiset Yhdysvaltain joukot hyökkäsivät lokakuun ensimmäisenä päivänä Sadahin kylään läntisessä Irakissa lähellä Syyrian rajaa. Edelleen jatkuvan operaation nimenä on "Rautanyrkki". Kyseessä oli jo neljäs hyökkäys Syyrian vastaisella rajalla toukokuun jälkeen. Viimeksi suurhyökkäys tehtiin syyskuussa Tal Afarissa raja-alueen pohjoisosassa. Tiistaina USA aloitti operaation nimeltä "Joen sulkuluukku" Eufratin jokilaakson kaupunkeihin Hadithaan, Haqlaniaan ja Parwanaan.




Ei ulkomaalaisia taistelijoita



"Yhdysvaltain mukaan operaation tarkoituksena oli tuhota kapinallispesäke, johon on virrannut ulkomaalaisia taistelijoita Syyriasta", kertoi Helsingin Sanomat 2. lokakuuta operaatio "Rautanyrkistä". Samaa väittämää valtamedia on toistellut viime päivinä koko ajan: operaation sanottiin tähdänneen Sadahin kylän haltuunsa ottaneiden "al-Qaidan taistelijoiden pois juurimiseen" ja turvallisuustilanteen parantamiseen ennen lokakuun 15. päivän perustuslakia koskevaa kansanäänestystä. Al-Qaidan väitettiin käyttäneen kylää "tukikohtana hyökkäyksille irakilaisia siviilejä ja turvallisuusjoukkoja vastaan".


Pian kerrottiinkin USA:n joukkojen surmanneen huomattavan määrän ulkomaisia taistelijoita.


Kuten aikaisemmissakin operaatioissa, myös Sadahin operaatiossa totuus on kaukana virallisesta selityksestä. Suurin osa kylän väestöstä on ajettu pakosalle. Kylän sähkö-, vesi- ja viemäriverkosto on tuhottu. Suuri määrä siviilejä, heistä kaikki naisia ja lapsia, on kuollut ja haavoittunut USA:n pommituksissa ja tulituksessa, raportoi Lääkärit Irakin puolesta -järjestö. Mistään ulkomaisista taistelijoista ei ole löydetty jälkeäkään.


Sitten vuoden 2003 maaliskuun miehittäjät ovat tappaneet yli 200 000 irakilaista siviiliä. Määrä kasvaa koko ajan.


Ei ole sattuma, että USA on suorittanut hyökkäysoperaatioita nimenomaan Syyrian vastaisella rajalla. Syyria on yksi George W. Bushin hallinnon seuraavista hyökkäyskohteista, joten väkivallan ja pelon levittäminen sen vastaisella rajalla palvelee tätä tarkoitusta. Samalla syyllistetään Syyriaa siitä, että se suojelee ulkomaisia terroristeja ja sallii näiden soluttautua Irakiin.




Terrori-iskuja miehittäjien suojeluksessa



Kun USA:n miehitys ja sotatoimet Irakissa ovat surkeasti epäonnistuneet, se pyrkii epätoivoisesti selittämään vastarinnan voimakkuuden ulkomaisista terroristeista johtuvaksi ja omat toimensa sodaksi terrorismia vastaan. Juuri tällä hetkellä miehittäjien sanoma on, että al-Qaida ja sunnikapinalliset yrittävät estää kansanäänestyksen ja sytyttää sisällissodan teurastamalla viattomia siviilejä, erityisesti shiiasiviilejä.


Erityisen käyttökelpoinen tässä uskottelussa on tiettävästi jo aikoja sitten kuollut jordanialainen terroristi Abu Musab al-Zarqawi ja mystinen "Al-Qaida Irakissa" -ryhmä.


Todellisuudessa luotettavimmat yhdysvaltalaisetkin tutkijat ovat todenneet, että Irakin vastarintaliike on kotikutoinen, ulkomaalaisten taistelijoiden määrä on erittäin pieni, eikä al-Qaida-taistelijoita ole käytännössä lainkaan.


Irakilaisilla sekä Irakia ympäröivien maiden arabeilla ja muslimeilla on jo kauan ollut se käsitys, että enemmistö terroristi-iskuista, erityisesti autopommi-iskuista Irakissa on yhdysvaltalaisten, brittiläisten ja israelilaisten salaisten operaatioiden ryhmien käsialaa ja että terroritekoja suorittavat myös nukkehallinnon taustavoimien yksityisarmeijat, kuten SCIRI-puolueen pahamaineiset Badr-prikaatit ja kurdinationalistien pershmerga-joukot.


Monet yhdysvaltalaiset ja brittisotilaat samoin kuin riippumattomat toimittajat puhuvat myös avoimesti siitä, että Irakissa operoiville afrikkalaisille, latinalaisamerikkalaisille, yhdysvaltalaisille ja brittiläisille palkkasotureille maksetaan tuhansia dollareita enemmän kuin tavallisille sotilaille terrorihyökkäysten järjestämisestä.




Sisällissota ja maan jakaminen



Irakilaiset ja ympäröivien maiden tavalliset kansalaiset pitävät myös ilmeisenä, että Abu Musab al-Zarqawi ja "Al-Qaida Irakissa" ovat vain miehittäjien keksintö, jolla oikeutetaan miehityksen jatkuminen muka sisällissodan estämiseksi, vaikka näin tosiasiassa lietsotaan sisällissotaa ja valmistaudutaan Irakin viipaloimiseen kolmeen osaan. Sisällissota ja maan jakaminen on miehittäjien perimmäinen tavoite. Tähän tähtää myös USA:n kirjoittama uusi perustuslaki.


Yhä useammat todisteet tukevat näitä käsityksiä. Äskeinen Basran tapaus, jossa arabeiksi naamioituneet Britannian erikoisjoukkojen miehet joutuivat kiinni yrityksestä sijoittaa autopommi kaupungin keskustaan juuri shiialaisten pyhiinvaeltajien suuren juhlan aikana, on vain tuorein paljastus.



ERKKI SUSI



* * * * *


Lähteitä mm.: Elias Akleh: British Terrorismi in Iraq, 30.9.05; Kurt Nimmo: Syria, al-Qaeda in Iraq, and Big Lies in Bushzarro World, 1.10.05; Mike Whitney: Iraq; "a right rollicking cock-up", 2.10.05; Doctors for Iraq press release, 2.10.05. Kaikki löytyvät sivuilta www.uruknet.info.





Zarqawilla loputtomasti kakkosmiehiä



Maailman valtamedia, Suomessa muun muassa Helsingin Sanomat julkaisi 28.9. uutisen, jonka mukaan Yhdysvaltain ja Irakin nukkehallituksen joukot ilmoittivat ampuneensa Abu Musab al-Zarqawin johtaman terroristiverkosto al-Qaidan Irakin-ryhmän kakkosjohtajan Abdullah Abu Azzamin.


Uutisessa kerrottiin, että USA:n mukaan Azzamin "tappaminen merkitsee merkittävää iskua Irakin islamistikapinallisille". "Viranomaisten mukaan Abu Azzam johti al-Qaidan Bagdadin-operaatioita ja suunnitteli huhtikuussa alkanutta itsemurhapommitusten aaltoa, jossa sadat ihmiset ovat saaneet surmansa."


"Abu Azzamia on myös kutsuttu terroristijohtaja Abu Musab al-Zarqawin kakkosmieheksi", uutisessa sanottiin.


Nyt näyttää kuitenkin siltä, että todellisella tai kuvitteellisella Zarqawilla on loputon määrä "pääavustajia", "ykkössijaisia", "huippuavustajia", "kakkosmiehiä" jne. Ainakin sen perusteella, keitä sieppaamiaan, tappamiaan tai tunnistamiaan henkilöitä USA on viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana sellaisiksi nimennyt.....



(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli